Welke Golf grip gebruiken

Welke Golf grip gebruiken

Een goede golf grip is essentieel voor het spelen van een goed golf spel. Als je de club verkeerd of te hard vasthoud, zal je eindigen met shots die gaan naar plaatsen waar je niet wilt dat ze gaan. Er is geen exacte wetenschap voor de golf grip, maar er zijn drie basis golf grips die golfers vandaag de dag gebruiken:

* De overlappende grip

Is de meest gebruikte golf grip. Deze wordt meestal gebruikt door mannelijke golfers en golfers met sterke polsen en onderarmen. De pink van de rechterhand ligt bovenop of overlapt de wijsvinger van de linkerhand.

* De baseballgrip

Wordt het meest gebruikt door jongere golfers, vrouwen, senioren en mensen met zwakkere polsen en armen. De wijsvinger van de linkerhand en de pink van de rechterhand komen bij elkaar, maar overlappen elkaar niet of grijpen in elkaar.

* Een interloking grip

Wordt gebruikt door golfers met kortere handen en vingers, met dikkere handpalmen, en golfers die moeite hebben met de overlappende greep. De wijsvinger van de linkerhand en de pink van de rechterhand overlappen elkaar en grijpen in elkaar.
Hier is de basismanier om een golfclub vast te houden, ongeacht welke grip u gebruikt. Begin met de club recht voor u te houden met uw rechterhand, waarbij het clubhoofd van u af wijst in een hoek van ongeveer 45 graden.

Houd de club vervolgens vast met uw linkerhand. De club ligt voornamelijk in de handpalm over de kussentjes aan de basis van de vingers. De club ligt echter over het eerste deel van de wijsvinger. De duim ligt recht bovenop de golfclub shaft. Ten opzichte van de golfclub staat de duim op de twaalf uur positie.

Pak nu met uw rechterhand de golfclub net boven uw linkerhand vast met de vingers, niet de palm, van uw rechterhand. De duim zal iets meer naar links staan. Ten opzichte van de golfclub zal de duim in een elf uur positie staan.

Als u de golfclub goed vastpakt, zijn alleen de eerste twee knokkels van uw linkerhand zichtbaar. Ook zou uw linkerduim volledig verborgen moeten zijn onder uw rechterhand. De positie van de wijsvinger van uw rechterhand zal eruit zien en aanvoelen als een trekkervinger van een pistool.
Als uw golfgripdruk goed is, kunt u de club bijna uit uw handen trekken, maar niet helemaal. Een correcte golf grip zal je het gevoel geven alsof je de club voornamelijk in de palm en de laatste drie vingers van je linkerhand vasthoudt. Hoe dan ook, beide handen moeten de club met gelijke druk vasthouden. Een correcte golfgreep is geen garantie voor een succesvolle golfswing, een gebrekkige golfgreep zal echter bijna altijd resulteren in een mislukte golfswing.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen