Uitlijning De belangrijkste les in golf
16 april 2021 

Uitlijning De belangrijkste les in golf

Uitlijning! De belangrijkste les in golf

Wanneer ik naar onervaren golfers kijk die de bal slaan, merk ik dat ze meestal verkeerd op hun doel uitlijnen. Meestal mikken ze veel te ver naar rechts. De reden dat ze naar rechts mikken is dat de onervaren speler de neiging hebben de bal met de armen te slaan waardoor de bal naar links wordt getrokken. Dit betekent dat ze een fout in hun swing compenseren door hun lichaam naar rechts te richten in plaats van de eigenlijke fout te herstellen.

Hoe komt dit

Waar dit op neerkomt, is dat de slechte swing van de onervaren spelers de bal op het doel laat gaan en hun perfecte swing de bal in de bomen, of bunker rechts van het doel laat belanden. Dus, ze zien hun goede slagen als slechte slagen en slechte slagen als goede slagen. Als dit het geval is, zal de onervaren speler nooit zijn swingfouten kunnen herstellen. Als ze hun fouten niet oplossen, zullen ze nooit hun golfpotentieel bereiken. Dit is waarom ik uitlijnen de belangrijkste les in golf noem.

Controleer uw uitlijning

Om uit te vinden of je een speler bent die swing fouten heeft, moet je je uitlijning controleren. Om dit te doen, hoef je alleen maar een target uit te kiezen en je normale set-up te doen. Zodra je het gevoel hebt dat je klaar bent, leg je een club neer bij je hielen of tenen. Stap dan ongeveer 10 passen terug achter de bal om te zien waar je eigenlijk mikt. Als de club die je bij je tenen of hielen hebt neergelegd evenwijdig links van je uiteindelijke doel ligt, heb je jezelf goed uitgelijnd. Als de club op de grond naar rechts of links van je doel wijst, ben je verkeerd uitgelijnd.

Wat kan je doen

Als je merkt dat je verkeerd bent uitgelijnd, moet je leren om je houding recht te zetten. Om dit te doen, zoek je een doel in de verte waar je de bal naartoe wilt slaan. Neem 2 golfclubs die u zelden gebruikt (bijv. 3 ijzer en 4 ijzer). Neem de eerste club en leg deze direct op het doel neer (u zult een paar stappen terug moeten doen om dit te controleren). Leg de tweede club parallel aan de eerste club op de grond. Neem nu de eerste club weg die naar het doel is gericht. Je moet één club op de grond hebben die evenwijdig is aan de linkerkant van je doel.

Zodra je de club op de grond evenwijdig aan je doellijn hebt, heb je een gids om je te helpen je voeten, knieën, heupen en schouders uit te lijnen. Als je je lichaam haaks op de club op de grond richt en je slaat de bal links van je doel, dan heb je net ontdekt dat je aan de golfbal trekt, wat betekent dat je de bal te hard probeert te raken met alleen je armen. Als u de bal naar rechts van het doel slaat vanuit deze uitlijning, gaat u uw lichaam te veel zijwaarts door de impact, waardoor de bal naar rechts vliegt.

Leren dat je verkeerd bent uitgelijnd kan in het begin nogal schokkend zijn, maar zie het niet als een slechte zaak, zie het als een goede zaak. Het is een goede zaak omdat je nu weet dat je een swingfout hebt en je kunt er aan werken om het te herstellen, zodat je in de toekomst nog beter golf kunt spelen.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen