Kies de juiste golfbal voor uw golfspel
16 maart 2021 

Kies de juiste golfbal voor uw golfspel

Kies de juiste golfbal voor uw golfspel

De vroegste golfballen zijn terug te voeren tot het einde van de 18e eeuw en werden in Schotland van hout gemaakt. Ze waren erg gevoelig voor de elementen en eindigden met scheuren. Begin 19e eeuw zag de komst van de feathery ball, gemaakt van leer en strak opgevuld met veren. Deze bal werd zeer populair totdat de “guttie” zijn intrede deed, gemaakt van massief gutta-percha rubber.

Hij was duurzamer en beter bestand tegen de elementen. Sindsdien is er veel wetenschap aan te pas gekomen bij het ontwerpen van een moderne golfbal en de golfballen van vandaag zijn een wetenschappelijke combinatie van chemicaliën en polymeren waardoor ze nauwkeurig verder vliegen.

Golfballen

Golfballen zijn er tegenwoordig in drie soorten – tweedelig, driedelig en high performance. De tweedelige bal is gemaakt van een massieve kern en een hoes en biedt een betere afstand bij een langzame swing, terwijl de driedelige bal gemaakt is van een massieve kern, omwonden met elastiek en dan bedekt, en meer controle biedt. High performance ballen zijn voor nauwkeurigheid.

 

De tweedelige ballen

Zij zijn ontworpen voor beginners en de andere varianten zijn voor gevorderde golfers. De hoes is meestal gemaakt van Surlyn of Balata. Surlyn is duurzamer en sterker, terwijl Balata zachter is en meer grip en controle biedt bij spin. Balata geniet de voorkeur van de meeste golfers. Tweedelige ballen zijn goedkoper en goed verkrijgbaar. Driedelige en high performance ballen zijn erg duur en ontworpen voor professionals en gevorderde spelers.

De juiste keuze van golfballen

Het kiezen van een golfbal kan lastig zijn, als je de bal kiest die Tiger Woods gebruikt, is het niet noodzakelijk dat je dezelfde handicap kunt hebben als hij. De keuze moet worden gemaakt op basis van uw spel stijl. De verkeerde bal kan je een grotere handicap geven en de juiste bal kan je het gevoel geven dat je een kampioen bent.

Het kiezen van een golfbal zal afhangen van uw swing en uw speelstijl. Als u nog steeds verward bent, kunt u elk van de variëteiten enkele dagen uitproberen en de resultaten vergelijken.

Net als bij het kiezen van uw golfclubs, kiest u de golfbal die bij uw swing en spel past, zodat u uw zwakke punten kunt elimineren en op uw sterke punten kunt voortbouwen. Ga nooit af op merken, merken zijn ondergeschikt aan prestaties en geschiktheid. Zorg ervoor dat je een golfbal leuk vindt omdat hij je spel verbetert, niet omdat hij door Nike of Yonex gemaakt is.

Tot slot, trap niet in gepersonaliseerde en logo golfballen, het zijn slechts verleidingen.

Bekijk ons aanbod golfballen: klik hier

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen