Iemand voor de Tee box

Iemand voor de Tee box

Hoewel golf een vrij eenvoudig spel is, is er geen tekort aan variaties op het concept en verschillende manieren om te spelen, maar in princiepe start je steeds van de teebox.

Het basis golfspel 

Wordt algemeen aangeduid als strokeplay - toernooien werken met het strokensysteem, en het is de meest gespeelde versie van het spel. In dit spel wordt voor elke slag die u onder of boven de par van elke hole maakt, één punt van uw score afgetrokken of aan uw score toegevoegd. Bijvoorbeeld, als hole 1 een par 4 is en je maakt vijf slagen, dan is je score +1. Als je dan doorgaat naar hole 2, een par 5, en je neemt 3 slagen en je scoort een eagle, dan is je nieuwe score -1 - dat is één min twee. Dit betekent dat je moet proberen om met een score ver in de min te eindigen, waarbij de laagste score wint.

Stroke play 

Is echter zwaar op het tellen en laag in opwinding, omdat het werd ontworpen voor een groot aantal golfers die spelen op hetzelfde moment. Als je alleen head-to-head speelt tegen een paar vrienden, is het veel interessanter om voor skins te spelen. Bij skins wint de persoon met de laagste score op elke hole, en de persoon die de meeste holes wint, wint de wedstrijd. Skins wordt vaak om geld gespeeld, waarbij de spelers een bepaald bedrag betalen om aan het spel deel te nemen en een deel van het prijzengeld wordt toegekend aan de winnaar van elke hole.

Voor kinderen 

Zijn er twee alternatieve spelregels: pitch en putt en crazy golf. Pitch and putt is de meest serieuze van de twee en lijkt op een veel kleinere versie van een normale golfbaan waar de speler slechts één schot op de green hoeft te nemen en de bal vervolgens in de hole te putten. Bij crazy golf is de green echter het hele parcours, en elke hole is bezaaid met vreemde obstakels, vaak gebaseerd op een thema. Hoewel het spel leuk is voor een gezin op vakantie, zal het uw kinderen niet snel in professionele golfers veranderen maar het kan hen misschien wel inspireren om met echt golf te beginnen.

golfshop Naar de Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen