Hoe kom je uit een golf bunker
06 juni 2021 

Hoe kom je uit een golf bunker

Hoe kom je uit een golf bunker?

Een zeer vaak gestelde vraag inderdaad, hoe speel je het zand shot of het bunker shot, hoe kom je uit een bunker met één slag.

Voordat we bij de tips voor het bunkerspel komen, moet ik wat u gaat lezen inleiden met maar één woord… oefenen. Als je de basis eenmaal onder de knie hebt (en die komt nog wel), moet je de tijd nemen om te oefenen en vertrouwen te krijgen in de uitvoering.

Geloof me, je bunker spel op een behoorlijk niveau krijgen is de tijd die je eraan besteedt meer dan waard. Met een goed zandspel is het eigenlijk voordeliger om in een bunker rond veel greens te liggen dan om een paar meter verderop in de rough begraven te liggen! En het resultaat is dat je beter scoort.

Om goed in een bunker te kunnen spelen, moet je een aantal basistechnieken begrijpen. Eigenlijk, voordat we de techniek bespreken, moet je een sand wedge in je tas hebben… en geen pitching wedge… Ik zal je zo vertellen waarom.

Ten eerste, met je set up wil je je stance openen, heupen en schouders naar links van het doel (rechtshandige golfers) en de bal iets naar voren in je stance plaatsen. Zorg voor een solide voet door je een beetje in het zand te graven.

Met je setup naar links van het doel, wil je nu het clubhoofd openen (draai de sand wedge zodat meer van het clubhoofd bloot ligt).

Wat het swingpad betreft, wil je dat je swingpad de uitlijning van je lichaam volgt, net als bij je andere shots.

Bij een bunker shot wil je dat je club een paar centimeter achter de bal het zand ingaat. Ik laat mensen zich graag voorstellen dat de golfbal net onder de bal in het zand op een tee zit, en wat je probeert te doen is de tee onder de bal vandaan te klikken zonder de bal zelf te verstoren.

Houd je polsen stevig vast tot ver na impact. Je wilt niet ‘flippy’ worden met je handen als het gaat om zand shots.

Als je voor het eerst een bunkershot leert spelen, streef er dan naar om consistentie te krijgen met je entry point achter de bal en het consequent wegspelen van de bal op een putt-waardige positie op de green.

De volgende stap voor u zal zijn om de afstand van uw bunkershot te veranderen door uw swingsnelheid te gebruiken met uw ‘basis’ bunkerswing en -shot. Het eerste en belangrijkste doel is echter om consistentie te krijgen in je swingtempo en je entry point. Voor de beginnende zandspeler is vertrouwen krijgen in het consistent uit de bunker krijgen van de bal en putten het eerste doel en de eerste bouwsteen. Alleen al deze eerste basisvaardigheid vloeiend onder de knie krijgen zal je onmiddellijk slagen besparen. Maak je niet zo druk over variaties in je bunkerspel… die kunnen later komen… zorg gewoon dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt met het feit dat je de bal uit de bunker zult krijgen en zult putten. Rome is ook niet in één dag gebouwd… of zoiets.

Ik heb dit al eerder aangestipt en nu wil ik je wat meer details geven over je bunkeruitrusting (sand wedge) en waarom je er een moet hebben.

Allereerst, geloof het of niet, de sand wedge is ontworpen voor zandspel.

Bounce – de sand wedge heeft een afgeronde zool die eigenlijk lager zit in vergelijking met het blad van de club. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de club door het zand glijdt in plaats van zich erin te graven.

Loft – grotere loft dan de pitching wedge – 55-60 graden in tegenstelling tot 48-52 graden. Dit zorgt ervoor dat je bal gemakkelijker omhoog en over de rand van de bunkers gaat, in plaats van te proberen een slag te ‘fabriceren’ met je pitching wedge.

Toe to hiell Design – dit geeft de sand wedge zijn ovale uiterlijk – maar meer dan dit – het is wat de sand wedge ervan weerhoudt om zich in te graven en het stelt je in staat om de bal uit de bunker te ‘splashen’.

Waar het op neerkomt – als je geen sand wedge gebruikt voor je sand shots, dan maak je de dingen veel moeilijker dan nodig is.

Oefening baart vertrouwen en vertrouwen baart ontspanning bij een shot. In het bijzonder de sand shot. Spanning en nervositeit zijn shot killers. De basis sand shot is helemaal niet moeilijk om te maken, het is gewoon dat degenen die er bang voor zijn, degenen zijn die niet de tijd nemen om ze te oefenen … denk er zo over … het is het enige shot waar je eigenlijk opzettelijk de bal gaat missen!

Dus ga naar buiten en vind een plek om te oefenen en beter te worden. Onthoud dat het op de eerste plaats komt… werk gewoon aan consistentie en je zult je spel beginnen te verbeteren.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen