Hoe bereik je een volledige golf swing
24 mei 2021 

Hoe bereik je een volledige golf swing

Hoe bereik je een volledige golf swing?

Een volledige golfswing is de wens van iedere golfer. U weet dat een volledige golfswing nodig is om maximale clubhoofd snelheid en uiteindelijk afstand te produceren…maar weet u hoe u dit effectief kunt bereiken?

Je hebt je golfleraar waarschijnlijk horen zeggen, “je krijgt geen volledige golfswing”, maar heeft hij je verteld hoe je die wel krijgt? Het is makkelijk te analyseren, maar veel moeilijker om met een oplossing te komen…tot nu.

Ziet u, een volledige golfswing is onmogelijk te bereiken als u niet beschikt over een hoger niveau van golf specifieke kracht en flexibiliteit. Laat me dat nog een keer zeggen.

“Een volledige golfswing is onmogelijk te bereiken als je niet beschikt over een hoger niveau van golf specifieke kracht en flexibiliteit”.

Laten we eens kijken naar deze zogenaamde “vereisten”, zodat je kunt zien dat ik niet alleen maar rook aan het blazen ben.

Een volledige golfswing wordt beschouwd als een schouderzwaai van 90 graden, met een heupzwaai van 45 graden. Dit is wat we lezen in alle analyses’ van de golf swing.

Het bereiken van de bovenstaande fysieke componenten in je golfhouding blijkt bijna onmogelijk voor de senior golfer die afnemende fysieke capaciteiten heeft.

Behoort u tot deze categorie?

Bent u een 50-70 jarige golfer die een ton yards van de tee heeft verloren en uw scores hoger en hoger heeft zien worden?

Als dat zo is, denk je dan niet dat als je een eenvoudig, “in-home” golf prestatie programma zou doen, je dramatische verbeteringen zou zien in het vermogen van je lichaam om een grotere, gelijkmatige “volledige golf swing” te maken?

Om dit te bereiken hoef je niet meer ballen te slaan op de golfbaan of meer lessen te nemen. In feite kun je voor een korte tijd helemaal geen ballen meer slaan terwijl je je lichaam weer in topvorm brengt.

Als u dat doet, zult u de volgende keer dat u gaat oefenen of spelen, versteld staan!

Die volledige golfswing waar je van droomt zal gebeuren zonder dat je er zelfs maar over nadenkt. Uw lichaam zal het doen omdat het goed is ‘getraind’.

Een snelle tip – je moet je richten op je rotatie kracht en flexibiliteit om een volledige golf swing te maken! Je kunt dit zelfs zittend in je stoel doen. Reik rond de rugleuning van je stoel en draai je bovenlichaam, terwijl je je andere arm tegen de stoel drukt. Dit is een eenvoudige, maar zeer effectieve roterende stretch die je de hele dag kunt doen.

Je hebt geen dure apparatuur nodig om je fysieke vaardigheden te verbeteren, maar een eenvoudig en effectief programma zal wonderen doen voor het bereiken van je volledige golfswing.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen