Het ontwikkelen van je eigen golf stijl
21 mei 2021 

Het ontwikkelen van je eigen golf stijl

Het ontwikkelen van je eigen golf stijl

Je moet echt je eigen golfstijl ontwikkelen. Nu, dat lijkt misschien een voor de hand liggende verklaring, maar sommige beginners denken dat alles wat ze hoeven te doen is elke beweging van Tiger Woods te imiteren en ze zullen een instant golf succes worden.

Helaas, het is gewoon niet zo gemakkelijk. Er zijn geen shortcuts om een goede golfer te worden.

Om te beginnen, geen twee mensen slaan een golfbal op precies dezelfde manier. De volgende keer dat je op de driving range bent, ga dan eens staan kijken naar de rijen mensen die hun golfballen wegslaan en je zult snel zien dat geen enkel gelijk is. Elke persoon heeft zijn eigen unieke lichaamsbouw en ontwikkelt zijn eigen individuele set spieren. Daarom heeft de golfstijl van iemand die groot en slungelig is en de club zwaait als een hockeyspeler die een slap shot neemt, een heel andere set spieren dan iemand die klein en pezig is.

Golf is een individuele sport en het vinden van een stijl van spelen die de beste resultaten voor u produceert zal een lange weg innemen.

Bij golf is imitatie niet noodzakelijk de beste vorm van vleierij. Als je de stijl van iemand anders probeert te kopiëren, en je hebt niet veel succes, dan kan het inhuren van een professionele coach voor een paar lessen je misschien helpen je eigen stijl te vinden en je helpen correcties aan te brengen in je swing. Probeer iemand in te huren die werkt met de natuurlijke swing die je al hebt, in plaats van een leraar die je algemene regels probeert bij te brengen die niet noodzakelijk op elk type golfer van toepassing zijn.

Het is ook een goed idee, als je een pro inhuurt, om er zeker van te zijn dat hij of zij ook een topspeler en leraar is. Als ze alleen maar staan te kijken hoe je swingt zonder je te laten zien hoe je uit een bunker komt, of een fade slaat, of de juiste manier om te putten vanaf de rand, dan krijg je echt niet veel waar voor je geld. De beste leraren zullen eerst proberen om je natuurlijke vaardigheden te begrijpen en zullen dan hun advies aanpassen aan je specifieke behoeften.

Als je eenmaal klaar bent om een spel te spelen, is het belangrijk om niet te veel na te denken voordat je je slag maakt. Ik heb gespeeld met mensen die zo lang boven de bal stonden om alles te onthouden wat hun coach hen geleerd had, dat je je afvroeg hoe ze ooit 18 holes doorgekomen waren. Het is onmogelijk om een slag te maken terwijl je aan een dozijn dingen probeert te denken, zoals je grip, waar je voeten staan, waar de bal is, je ogen op de bal houden, je hoofd recht houden, enzovoort. Als je een slechte slag maakt, maak je dan niet druk. Je krijgt nog een kans om die slag te maken, dus ga ermee door en probeer altijd je natuurlijke manier van doen te gebruiken. Het ergste wat je kunt doen is je stijl blijven veranderen alleen omdat je een slechte wedstrijd had.

Als je het spel aan het leren bent, zijn er echter enkele fundamentele principes die je in acht moet nemen.

Hier zijn twee basistips om je te helpen je persoonlijke spel te verbeteren.

Een belangrijke basis die je nodig hebt, ongeacht welk schot je maakt, ongeacht welke club je gebruikt, is balans. Je moet je evenwicht bewaren als je de bal slaat.

En vergeet niet, natuurlijk, om altijd je ogen op de bal te houden. Zorg ervoor dat je in je houding de bal vanuit elk punt van de slag kunt zien.

Neem de tijd en ontwikkel je eigen methoden die voor jou het beste werken. Tenzij je golf speelt om van te leven, heb je alle tijd van de wereld om het goed te doen.

Zoals alles in het leven kost golf tijd en oefening en als je geduldig bent en alles zo natuurlijk mogelijk probeert te doen, zal je binnen de kortste keren je eerste birdie hebben, en dan je eerste chip in voor par, en voor je het weet, zal je regelmaat bekomen.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen