Het corrigeren van je golf grip om je spel te verbeteren
22 juni 2021 

Het corrigeren van je golf grip om je spel te verbeteren

Hoe belangrijk is de Golf Grip?

Golf tijdschriften staan vol met tips en instructie en basis doe dit maar niet doe dat theorieën. Hoe is het mogelijk voor een nieuwe golfer om echt te begrijpen welke aspecten van het spel belangrijk zijn en welke slechts iemands zijn eigen mening zijn? Simpel vallen en opstaan kan je aanzienlijk helpen af te leiden welke golftijdschriften, of ze nu online of offline zijn, nu werkelijk nuttig advies geven. “Correcting Your Golf Grip To Improve Your Game” Niemand betaalt graag voor een dienst waar ze niet tevreden over zijn, dus waarom betalen voor een tijdschrift dat onbruikbare tips biedt?

Bij een van de betere online golftijdschriften is een lief klein geheimpje gevonden bij bestprogolfguide. De tips zijn echt en bruikbaar en samenhangend. Een van de zeer eenvoudige voorbeelden die ik echt nuttig vond is de golfgrip. Hoe belangrijk is de golfgrip eigenlijk? Tot mijn verbazing is het eigenlijk een vitaal onderdeel van de kwaliteit van het spel van een golfer.

“Corrigeer je golf grip om je spel te verbeteren” De grip van de golfer is eigenlijk waar het basisspel begint. Een zwakke en buigzame grip zal resulteren in een zwakke en buigzame swing. Een grip die te hard en te stijf is zal een swing opleveren die beter geschikt is voor honkbal dan voor golf.

De eerste keer dat iemand een golfclub in mijn hand legde, was er heel weinig instructie over hoe de club vast te houden. Ik leerde hoe ik mijn vingers in de juiste richting moest zetten, maar verder was er maar weinig begeleiding. Ik hield me stevig vast en sloeg de bal met een honkbal recht een heuvel op en in de voorruit van de auto van de instructeur. Dat is een eerlijk en waar gebeurd verhaal (maar niet van mij). Na dat incident waren mijn golfdagen geteld. Ik had uitstekende kracht maar absoluut geen controle. Ik was overigens een redelijk goede honkbalspeler.

Het Verkrijgen van een Betere Golf Grip

Inzicht in de basisprincipes van een betere golfgrip kan uw scores aanzienlijk verlagen en, het beste van alles, uw controle verbeteren. Beginnend met de linkerhand, deze hand is verantwoordelijk voor het vastpakken van de clubgreep. De vingers van de linkerhand beginnen met de basisgreep. Dit is natuurlijk gericht op rechtshandige golfers. Degenen die linkshandig golfen moeten het hele proces aan passen aan hun overheersende hand.

De meeste mensen hebben de analogie gehoord dat je de golfclub wilt vastpakken alsof je er handen mee schudt. Hoewel het een goede analogie is om mensen op de juiste manier naar de club te laten grijpen, zit er veel speling in dat golfadvies. Laten we een meer specifieke notie toevoegen van het schudden van de hand met de golfclub, de knokkels van je linker middelste gewricht van de wijsvinger ontmoeten die ongeveer twee centimeter van de top van de clubgreep en de onderste drie vingers naderen de basis van de club.

De rechterhand gaat dan meedoen met de actie en neemt zijn greep rond de golfshaft. Het handvat van de club moet precies op de kruising knokkel/palm van de hand rusten. U wilt niet dat de club te ver naar de vingertoppen toe ligt en u wilt dat de club stevig naar de basis van de vingers in de richting van de hand rust.

Nu heb je met succes beide handen op de club. Als je naar beneden kijkt naar hun positie, zou je een V-vorm moeten kunnen vinden, gecreëerd door de duim en wijsvinger van de linkerhand. Deze V-vorm moet een richting hebben. Hij moet in de richting van de rechterschouder wijzen, ongeveer in het midden van de schouder om precies te zijn. Pas je greep aan tot je de club met de basis van je vingers naar de handpalm toe hebt liggen en de V-vorm van de linkerduim en -wijsvinger rechtstreeks naar het midden van de rechterschouder wijst. Dit lijkt een onhandige positie, maar als je de grip eenmaal hebt aangepast, moet het eigenlijk een beetje normaal aanvoelen. Raak er vertrouwd mee en oefen om de basis van de golfgreep onder de knie te krijgen zonder dat je twintig minuten bezig bent met het aanpassen van je greep telkens als je een club oppakt. Je zou in staat moeten zijn om het zover te krijgen dat dit deel van het vastpakken van de golfclub natuurlijk en automatisch is.

“Corrigeer je Golf Grip om je spel te verbeteren” Als je eenmaal deze basis benadering van de grip van de golfclub onder de knie hebt, begin dan te letten op wat fijnere details in je grip. Er moet een beetje flex zijn in uw linkerpols. De pols moet een lichte hoek aannemen die lijkt op een “cupping” hoek. Ontspan je polsen totdat je die beweging en hoek hebt gevonden.

De V-vorm die je rechter wijsvinger en duim maken, moet naar boven gericht zijn, naar het rechteroor. Al deze “mik”-suggesties gaan ervan uit dat u de golfclub vasthoudt in de houding die u aanneemt vlak voordat u de golfclub swingt.

De palm van de rechterhand is in principe verantwoordelijk voor de richting waarin de bal zal gaan als hij eenmaal in de lucht is. Terwijl je staat om je grip op je golfclub aan te passen en de houding te vinden die voor jou het beste werkt, wil je in gedachten houden dat het je doel is om de golfbal te “richten” met de palm van je rechterhand. Dit werkt natuurlijk alleen als uw grip op de golfclub accuraat is en uw handen als één samenhangend geheel in elkaar passen.

Wanneer je je golfclub vastpakt, wil je dat je handen kunnen samenwerken. Daarnaast wil je dat je handen synchroon werken met de rest van je lichaam. Door een natuurlijke maar duidelijke greep op de golfclub te ontwikkelen, kunt u uw hele lichaam aanmoedigen om samen te werken tot aan het einde van de golfclub en een swing produceren die de bal zowel de afstand als de richting zal geven die u beoogt.

Oefen uw swing vaak en voer uw follow through helemaal door uw lichaam. Dit zal helpen bij het elimineren van chop shots die het gevolg zijn van een ongemakkelijke grip op de golfclub. Het is altijd een goed idee om wat tijd op de driving range door te brengen wanneer u zelfs maar kleine aanpassingen aan uw swing maakt. De aanpassingen voor de eerste keer oefenen op de fairway met een stel golfvrienden is meestal een frustrerende manoeuvre.

White Knuckles “Het corrigeren van je golf grip om je spel te verbeteren”

White Knuckles van de club is een veel voorkomende fout bij het leren van nieuwe procedures voor het vastpakken van de golfclub. Een golfer heeft de neiging nerveus te worden over zijn nieuwe techniek of kleine aanpassingen en wikkelt de club in een doodse greep. Ontspan een beetje en geniet van de uitdaging om een betere golfswing te maken.

Aan de andere kant van de schaal, vermijd het vastgrijpen van de golfclub met slappe handen. Dit elimineert de controle die je krijgt door je grip aan te passen en creëert een zeer slordige swing en follow through.

U wilt de club stevig in uw greep hebben en deze met vertrouwen vasthouden. Deze zelfverzekerde maar ontspannen grip kan helpen om de kop van de golfclub plat te maken als het contact maakt met de golfbal, wat uiteindelijk kan helpen bij het ruimen van een slice.

Golf Tips “Het corrigeren van je golf grip om je spel te verbeteren”

De basis van de grip van een golfclub, hoewel vaak een genegeerd of nauwelijks erkend detail van het verbeteren van een golfspel, is eigenlijk slechts het begin van het reviseren van een heel golfspel. Van grepen tot houdingen tot hoofdbewegingen, er is een chronische overvloed aan advies en tips die rondzweven op het internet en in golftijdschriften. Hoe beoordeel je welke tips de moeite waard zijn en welke gewoonweg de golfvaardigheid vernietigen die je in de loop der tijd hebt verworven?

Niet alle golftips gelden voor alle mensen. Het is niet omdat een bepaalde reeks tips voor jou totaal nutteloos is, dat ze iemand anders niet kunnen helpen een verloren spel te herwinnen. Het fysieke lichaam van ieder individu is anders, dus soms maakt slechts een kleine aanpassing in de tip het een waardevolle golftip om aan je spel toe te voegen. Misschien bent u langer dan gemiddeld of kleiner dan gemiddeld. De meeste golftips zijn geschreven met het gemiddelde lichaam in gedachten. Als je bijzonder lange armen hebt, moet je daar misschien rekening mee houden als je golftips doorleest.

Als u al jaren golft en bepaalde gewoonten hebt ontwikkeld die moeilijk te doorbreken zijn, bedenk dan (“Corrigeer uw golfgreep om uw spel te verbeteren”) dat vaak de eerste periode waarin u uw gewoonten doorbreekt, zal leiden tot een achteruitgang van uw golfspel. Dit is eigenlijk waar voor elke sport. Als de ongebruikelijke gewoonte goed voor je werkt, is het misschien niet nodig om hem te veranderen. Als het niet goed voor je werkt en je besluit het te veranderen, wees dan geduldig met jezelf. Het zal enige tijd duren voordat u werkelijke verbetering ziet.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen