Het corrigeren van een Golf Slice
31 mei 2021 

Het corrigeren van een Golf Slice

Het corrigeren van een Golf Slice

Het slicen van de bal is een veel voorkomend probleem onder golfers. Een slice is wanneer de bal van de ene richting naar de andere gaat [afhankelijk van de links- of rechtshandigheid van de golfer], over het algemeen niet in de richting die u wilt dat hij gaat. Deze tegendraadsheid van de bal om niet recht naar de hole te gaan is de vloek van de golfwereld.

Het corrigeren van een golf slice is niet moeilijk, maar kan veel oefening, geduld en nog meer oefening vereisen.

Er zijn drie manieren om een slice te corrigeren. Huur een golfleraar in, koop een paar doe-het-zelf boeken en/of zoek een golfmaatje die je over de fairways volgt en je vertelt wat je fout doet.

Oefen in de tussentijd deze eenvoudige richtlijnen in de achtertuin of op de baan.

1. Plaats uw voeten op de juiste lijn – plaats uw voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar en de golfbal ongeveer halverwege tussen hen

2. Richt uw voorste schouder in de richting van de hole. Waar uw schouder heen wijst, is waar de bal heen zal gaan.

3. Houd uw swing gelijkmatig en ontspannen, knieën licht gebogen. Probeer de golfbal niet te hard te raken, er tegen aan te stoten of te over-corrigeren.

4. Het hoofd moet naar beneden en de ogen moeten op de bal gericht zijn. Kijk niet om te zien waar de bal heen gaat, uw doel moet al op één lijn liggen met uw lichaamspositie. Je hoofd optillen vernietigt je doel.

5. Denk er altijd aan om de bal niet te volgen. Als de bal geraakt is en de club is boven je hoofd, dan kun je omhoog kijken.

Vergeet niet om na afloop je golfmaatje wat te drinken aan te bieden in het clubhuis. Belangrijke tips kunnen worden uitgewisseld en uw golf slice besproken met alle kleinigheden die een ontspannen koud drankje toelaat.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen