Handleiding Putten voor beginners
27 mei 2021 

Handleiding Putten voor beginners

Handleiding Putten voor beginners

Zoals je je kunt voorstellen, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je golfspel te verbeteren, het verbeteren van je putvaardigheden. Hoewel het misschien onmogelijk lijkt, zal het simpelweg oefenen en werken aan het verbeteren van een paar kleine dingen je vaardigheden enorm verbeteren. Als je eenmaal hebt geleerd wat je moet doen, oefen de vaardigheden totdat je ze onder de knie hebt. Onthoud, een goede putvaardigheid zal zich uiteindelijk ook vertalen in een veel betere long shot, dus de tijd nemen om je putting te oefenen is erg belangrijk.

Je zult natuurlijk moeten oefenen om beter te worden, maar de precieze vaardigheden die je moet oefenen verschillen van speler tot speler. Als algemene vuistregel zijn er drie dingen waar u zich specifiek op moet richten om het best mogelijke golfspel te krijgen. De eerste vaardigheid is ervoor te zorgen dat je swing goed is, zodat je de bal precies in het midden van het clubhoofd raakt. Als je niet precies in het midden bent, zul je het putten nooit onder de knie krijgen. Je kunt de bal niet vanaf de zijkant van het clubhoofd raken en verwachten dat hij recht gaat. Het maakt niet uit hoe lang je oefent, dit is niet mogelijk en zal resulteren in veel frustratie over wat je fout doet.

Als je eenmaal hebt gewerkt aan het verbeteren van het raken van de bal vanuit het midden van het clubhoofd, moet je gaan zorgen dat je de bal altijd in een rechte lijn naar het doel slaat. Dit betekent dat als de bal 2 voet van je af moet richting het meer, je de bal niet richting de boom ernaast wilt slaan. Je denkt misschien dat dit een beetje vreemd klinkt, maar veel mensen benaderen de bal niet recht naar het doel. Ze blijven dan staan en vragen zich af waarom ze hun schot missen. Zelfs als u er maar een fractie naast zit, kan dit uw putting vaardigheden ernstig veranderen, omdat de bal niet gaat waar u wilt dat hij gaat.

Je zult dit punt waarschijnlijk veel moeten oefenen, de meeste mensen realiseren zich niet wanneer ze maar een klein beetje uit het midden van het doel zitten. Toch zal zelfs het kleinste verschil van het doel af resulteren in een gemist schot en een verhoogde handicap. Werk hieraan door ervoor te zorgen dat je voldoende tijd neemt om te oefenen. Dit is zelfs een vaardigheid die je thuis in je kantoor of slaapkamer zou kunnen oefenen met behulp van een kleine putting kit voor thuis. Naar de driving range gaan zal je hier echter niet bij helpen, dus vermijd ze indien mogelijk terwijl je aan deze vaardigheid werkt.

De laatste vaardigheid waar je aan moet werken om je putting vaardigheden te verbeteren is ervoor te zorgen dat je het clubhoofd versnelt wanneer je daadwerkelijk in contact komt met de bal. Veel spelers maken de fout om de club langzamer te laten gaan vlak voordat ze de bal daadwerkelijk raken. Hierdoor verlies je het momentum dat je nodig hebt om de bal bij je doel te krijgen. Bewust proberen om de club niet te vertragen is meestal voldoende om deze vaardigheid te verbeteren en je betere resultaten te geven.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen