Golfclubs en de perfecte pasvorm
26 maart 2021 

Golfclubs en de perfecte pasvorm

Golfclubs op maat en met de perfecte pasvorm is zeker geen luxe.

Als het op golfen aankomt, is niet elke oude golfclub goed voor je. Je weet dit als je op de golfbaan bent geweest met het opmaken van een club die te lang of niet lang genoeg is. Behalve dat het uw spel nadelig beïnvloedt, kan het gebruik van golfclubs die niet bij uw lichaam passen na verloop van tijd pijn en pijn veroorzaken. En als je je concentreert op het goedmaken van de slechte pasvorm van je clubs, dan ben je niet gefocust op het spelen van je beste golfspel.

Dat hoeft echter niet te betekenen dat je veel geld moet uitgeven aan op maat gemaakte golfclubs. Hoewel op maat gemaakte golfclubs een manier zijn om te gaan, kun je vinden wat je zoekt in een goede golfwinkel. Maar er zijn punten waar je aan moet denken.

Hoewel de lengte van de club belangrijk is, is dat niet het enige waar je rekening mee moet houden. Professionals zeggen dat de grootte van de grip van je club comfortabel moet zijn in je handen. Om deze reden hebben clubs voor jongere spelers en vrouwen een kleinere grip.

Als u besluit dat een set op maat gemaakte golfclubs de manier is om verder te gaan, zijn er zaken om te weten. Het doel is niet alleen om ervoor te zorgen dat de golfclub van je uitgestrekte hand tot op de grond reikt, maar ook om het beste uit je lichaam en lichaamsbouw te halen. Het op maat laten passen van een set golfclubs is een proces dat tijd in beslag neemt.

Een goede fitting sessie moet zowel binnen als buiten plaatsvinden. De beste custom-fit golfclubs moeten op maat gemaakt worden zodat er rekening gehouden wordt met de manier van swing. Dit kan een kostbare aangelegenheid worden.

Hoewel fabrikanten van golfclubs een hoge vergoeding vragen voor de passessie, bieden velen deze service aan als aanvulling, als je een set golfclubs van hen koopt. Hoewel aangepaste clubs duurder zijn dan een algemene set die je in een winkel of elders koopt, zullen de kosten het waard zijn wanneer je de onmiddellijke verbetering in je golfspel ziet.

Denk na over de shots die je hebt gemaakt sinds je begon met golfen. Als je langer of korter bent dan de gemiddelde golfer, kunnen aangepaste clubs het verschil maken.

Je vraagt je natuurlijk af hoe lang het duurt om een set aangepaste golfclubs in je tas te krijgen. Goede fabrikanten van aangepaste golfclubs kunnen een levering binnen een paar dagen aanbieden, of niet meer dan een paar weken.

Er zijn geen negatieve aspecten aan het krijgen van op maat gemaakte golfclubs. Als je ze voor iemand als cadeau wilt kopen, of ze op een dag wilt doorverkopen, zijn op maat gemaakte clubs niet de manier om te gaan. Meer dan waarschijnlijk zal de golfer die de op maat gemaakte clubs zal krijgen, verbaasd genoeg zijn om een passessie te ondergaan, en de meesten die deze kosten en moeite maken, verkopen ze niet.

Investeren in op maat gemaakte golfclubs is helemaal aan jou. Als je je swing wilt perfectioneren en van plan bent om een nieuwe set clubs te kopen, zijn op maat gemaakte clubs wel de beste investering die je kunt doen!

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen