Golf swing oefenen met een paar basistips
30 maart 2021 

Golf swing oefenen met een paar basistips

Golf swing oefenen met een paar basistips

Je speelt al een eeuwigheid golf en het oefenen van je golf swing levert nog altijd stress. Je hebt al het nodige materiaal, al het trainingsmateriaal, je hebt online video’s en tutorials bekeken. Dus, wat is het probleem?

Zelfs als je golf als hobby speelt, zult je altijd bezig moeten zijn met het corrigeren en oefenen van je golf swing en de bijhorende problemen. Er is niets mooiers dan te merken dat je scores lager worden. U krijgt meer zelfvertrouwen en voelt zich beter over uw spel.

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het corrigeren van problemen bij uw golf swing.

Houd je ogen open

Als u gaat golfen met vrienden, let dan op hen. Bekijk tijdens de eerste paar holes iedereen en kijk wie de beste speler is. Maak je geen zorgen over je eigen slices en fouten, zoek uit wie de beste van de groep is en bestudeer hun bewegingen.

Je zou verbaasd zijn wat je kunt leren door alleen maar naar anderen te kijken. Als je niet zo vaak buiten komt om te spelen, kijk dan naar pro golf op TV. In plaats van na te denken over hoe onmogelijk goed de spelers zijn, kijk wat ze doen en let op hun techniek.

Oefen Oefen Oefen

Ik kan geen tips schrijven om je spel te verbeteren zonder het over oefenen te hebben. Oefenen van je golf swing is de boodschap. Oké, ik heb het genoemd, dus laten we verder gaan!

Let op jezelf

Als je toch aan het oefenen bent, neem jezelf dan op video op en bekijk je swing. Dit kan je echt helpen om fouten op te merken die je eerder niet zijn opgevallen. Als je aan het oefenen bent, ben je zo druk bezig met het DOEN, dat je niet merkt dat je een fout maakt.

Als je de video terugkijkt, zie je misschien dat je houding een beetje onhandig is, of je adressering een beetje verkeerd. Je kunt verschillende shots bekijken en zien hoe consistent je set-up is. U kunt de hoeken van buitenaf zien, u kunt zelfs uw swings vergelijken met die van uw favoriete golfers.

Vergeet alleen niet om ze te wissen als je klaar bent. Er is geen reden om een archief bij te houden, laten we eerlijk zijn, het is een beetje vreemd om honderd video’s van jezelf te hebben terwijl je golf oefent!

Als je niet zo van de audiovisuele kant van de zaak bent, oefen dan voor een spiegel. Dit zal ook helpen, je kunt je “Nice shot!” gezicht oefenen.

Geen Slicing meer

Het meest voorkomende probleem met de swing van de meeste golfers is de gevreesde slice. De slice is in feite wanneer de bal naar rechts afslaat ten opzichte van waar je hem wilde slaan (of naar links, in het geval van linkshandigen).

Als je vaak slice, swing je waarschijnlijk te veel in een neerwaartse beweging. Met andere woorden, je golf swing is te veel van buiten naar binnen.

Probeer het af te vlakken. Als je teveel afvlakt, zal de bal naar links gaan (of naar rechts, in het geval van linkshandigen). Probeer de juiste balans te vinden tussen te steil en te plat, zodat de bal precies daar terechtkomt waar je hem wilt hebben.

Soms wordt slicen veroorzaakt door een onjuiste grip of houding. Zorg ervoor dat je de juiste set-up hebt voordat je je golf swing maakt, je zal dit probleem elimineren.

Er komt heel wat kijken bij het maken van een perfecte golf swing, we kunnen allemaal af en toe wel een beetje correctie gebruiken. Het altijd corrigeren van golf swing problemen zal helpen uw spel te verbeteren en u over de dip naar het volgende niveau te krijgen.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen