Een paar golftips van Tiger Woods

Een paar golftips van Tiger Woods

Een paar golftips van Tiger Woods

Tiger Woods is de onbetwiste koning van het professionele golf. Met een soepele techniek waar je je horloge op kunt gelijkzetten, kan hij winnen op de kampioenschappen die voor hem lijken op een wandeling in het park.

Stel je voor dat je een paar minuten met Tiger zou kunnen zitten en zijn hersens zou kunnen gebruiken om je spel te verbeteren. Hier zijn enkele geweldige golftips van Tiger Woods.

Het draait allemaal om ritme

Elke speler heeft zijn eigen natuurlijke ritme. Sommige spelers zijn energiek en vol beweging, anderen zijn rustig en diep in concentratie.

Tiger zegt dat wanneer hij op zijn best speelt, alles wat hij doet zijn tweede natuur is. Hij gaat gewoon met de stroom mee, en er komt weinig anders bij kijken. Dat komt omdat hij precies de juiste groove heeft gevonden die bij zijn natuurlijke ritme past.

Als het ritme niet goed is, mist Tiger een swing of twee. Als het hem voor de wind gaat, moet hij een beetje werken om het weer in een natuurlijk ritme te krijgen.

Dus, hoe leer je om je natuurlijke ritme te behouden? Er zijn een paar manieren die Tiger aanreikt om je te helpen je groove te vinden en te behouden.

Blijf bij uw routine

Ritme en consistentie zijn belangrijk, dus hoe je je fysiek en mentaal voorbereidt op de wedstrijd is essentieel. Tiger heeft een oefenroutine die hij voor elke wedstrijd doet. Hij gebruikt dezelfde clubs, en de laatste club die hij gebruikt voor zijn warming-up is de club die hij van plan is te gebruiken voor de eerste hole.

Het punt is niet om te oefenen met zwaaien, maar om in je groove te komen.

De eerste hole is het belangrijkst

Lang voordat hij voor die eerste hole zwaait, plant Tiger de hele wedstrijd vooruit. Hij bereidt zich mentaal en emotioneel voor op het spel. Dit houdt in dat hij zich ontspant en van tevoren zijn spelplan bepaalt.

Een onhandige, onzekere eerste slag is een regelrechte ritme-killer.

Houd de dingen stabiel

Om je ritme te behouden, moet je het tempo constant houden. Als je gestrest bent, ga je dingen versnellen. Al die nerveuze energie zorgt ervoor dat u zich naar de volgende hole haast, en uiteindelijk maakt u domme fouten die u anders nooit zou hebben gemaakt.

De volgende keer dat je Tiger ziet spelen, let dan eens op de manier waarop hij naar de volgende hole loopt. Zelfs na een geweldige slag, zult u hem nooit naar de volgende hole zien haasten. Hij balt zijn vuist, glimlacht en slentert in hetzelfde kalme tempo naar de volgende hole.

Tiger raadt een goede warming-up vooraf aan die u helpt om in een ontspannen gemoedstoestand te komen. Zo begint u op de juiste voet. 

Houding betekent perfect

Wanneer Tiger Woods wordt gevraagd naar praktische golftips, noemt hij altijd zijn houding. Tiger staat altijd recht en hoog, op een behoorlijke afstand van de bal, zodat hij zijn kin omhoog kan houden. Veel golfers (ook Tiger toen hij nog een beginner was) zetten hun adrespositie te dicht bij de bal, waardoor ze uiteindelijk hun hoofd te veel naar beneden moeten buigen. Tiger zegt dat je een goede afstand moet houden, zodat je niet over de bal hoeft te leunen.

Tiger Woods is niet alleen een van de beste spelers, hij is ook een van de meest bedachtzame. Misschien is de sleutel tot zijn succes wel zijn vermogen om naar zijn fouten en tekortkomingen te kijken en eraan te werken om ze te verbeteren, in plaats van gefrustreerd te raken. Dit is waarom zijn golftips zo nuttig zijn voor zijn fans. Als je het verknalt, denk dan na over waarom je het deed. Corrigeer het dan de volgende keer, en je zult verbetering zien.

Bezoek de Golfshop

Reactie plaatsen