Een Effectieve Golf Swing Oefening

Een Effectieve Golf Swing Oefening

Een Effectieve Golf Swing Oefening

Er zijn vele soorten effectieve golf swing oefeningen. Een golf swing oefening is erg belangrijk omdat de golf swing het hart van het golfspel is. Het is eigenlijk onmogelijk om een goed spel golf te spelen zonder in staat te zijn om een effectieve golf swing uit te voeren.


De andere reden waarom het oefenen van de golf swing zo belangrijk is, is het feit dat een golf swing van nature een zeer onnatuurlijke en onhandige beweging van het lichaam en de spieren is. Het is dan ook logisch dat het lichaam zich meestal zal verzetten tegen de golf swing actie en dit is de reden waarom het zo moeilijk lijkt om het onder de knie te krijgen.


Maar wanneer je golf swing oefeningen gebruikt om de relevante spieren te versterken en te conditioneren, wordt de golf swing minder onhandig voor het lichaam.


Laten we nu de bewegingen die bij een golfswing komen kijken eens nader bekijken zodat we tot de meest effectieve golfswing oefening komen die de meest dramatische impact zal hebben op de kwaliteit van uw spel.


De golfswing is eigenlijk een draai terug en draai door. Het grootste deel van de beweging is pure rotatie. Dit betekent dat het doen van golf swing oefeningen zoals een zittende draai met een halter recht voor je uit, is een zeer effectieve oefening in het versterken en conditioneren van de spieren die gebruikt worden in de golf swing.


Wees voorzichtig om geen zware gewichten te gebruiken bij deze golf swing oefening. Halters van 3-5 pond zijn ideaal. Vergeet niet dat een golfclub niet zwaar is, in feite weegt hij minder dan een pond.


Herhaal deze golfswing oefening zo vaak als u kunt binnen een sessie van 30 minuten zonder uzelf te belasten. Vergeet niet op te warmen voordat u met de sessie begint en ook weer te stretchen als u klaar bent. 


Opwarmen zorgt ervoor dat u niet met koude spieren begint. Rekken van de spieren die u gaat gebruiken kan ook zeer nuttig zijn voordat u aan deze golfswingoefening begint.

Bekijk de Golfshop


Reactie plaatsen