welke golfbal kiezen

Welke golfbal kiezen

Welke golfbal kiezen


Golfballen zijn er tegenwoordig in drie soorten - tweedelig, driedelig en high performance. De tweedelige golf bal is gemaakt van een massieve kern en een hoes en biedt een betere afstand bij een langzame swing, terwijl de driedelige bal gemaakt is van een massieve kern, omwonden met elastiek en dan bedekt, en meer controle biedt. High performance ballen zijn voor nauwkeurigheid.


De tweedelige ballen zijn ontworpen voor beginners, de andere varianten zijn voor gevorderde golfers. De hoes is meestal gemaakt van Surlyn of Balata. Surlyn is duurzamer en sterker, terwijl Balata zachter is en meer grip en controle biedt bij spin. Balata geniet de voorkeur van de meeste golfers. Tweedelige ballen zijn goedkoper en goed verkrijgbaar. Driedelige en high performance ballen zijn erg duur en ontworpen voor professionals en gevorderde spelers.


Het kiezen van een golfbal kan lastig zijn, als je de bal kiest die Tiger Woods gebruikt, is het niet noodzakelijk dat je dezelfde handicap kunt hebben als hij. De keuze moet worden gemaakt op basis van uw spel en stijl. De verkeerde bal kan je een hogere handicap geven en de juiste bal kan je het gevoel geven dat je een kampioen bent.


Het kiezen van een golfbal zal afhangen van uw swing en uw speelstijl. Als u nog steeds verward bent, kunt u best elk van de variëteiten enkele dagen uitproberen en de resultaten vergelijken.


Net als bij het kiezen van uw golfclubs, kiest u de golfbal die bij uw swing en spel past, zodat u uw zwakke punten kunt elimineren en op uw sterke punten kunt voortbouwen. Ga nooit af op merken, merken zijn ondergeschikt aan prestaties en geschiktheid. Zorg ervoor dat je een golfbal leuk vindt omdat hij je spel verbetert, niet omdat hij door Nike of Yonex gemaakt is.

Bekijk ons aanbod golfballen!

Reactie plaatsen