Kiezen tussen Graphite en Stalen Golfclubs

Kiezen tussen Graphite en Stalen Golfclubs

Kiezen tussen Graphite en Stalen Golfclubs

Het kiezen van de juiste golfclub is een uiterst belangrijk onderdeel van het verbeteren van hoe je het spel speelt. Als je in staat bent om golf clubs te krijgen die extreem goed werken voor jouw golf stijl, zul je een onmiddellijke verbetering in je spel merken. Meestal besteden beginnende golfers niet veel aandacht aan de clubs die ze gebruiken. Misschien heb je gewoon de oude clubs van je opa gebruikt die je van zolder hebt opgegraven, of misschien heb je wat goedkope clubs gekocht op een rommelmarkt. Als je ooit een serieuze golfer wilt worden, zal je clubs voor jezelf moeten kopen en er een paar moeten kiezen die bij je speelstijl passen. Je kunt dit bereiken door de lengte van de shaft, de grootte van het clubhoofd, en vele andere details te veranderen. Een van de keuzes die je moet maken is die tussen grafiet en staal, de twee meest populaire materialen. Het materiaal dat je kiest kan je swing sterk beïnvloeden (of werken met wat je al geleerd hebt).

Stalen Golfclubs

Staal is de goedkoopste keuze van de twee. Vanwege de lagere prijs, beschouwen velen het als inferieur aan grafiet. Dit is echter helemaal niet waar. Als je een golfstijl hebt die goed werkt met stalen clubs, is er geen reden om voor het duurdere grafiet te gaan. Staal is veel duurzamer, dus je kunt verwachten dat stalen clubs een langere levensduur hebben dan grafieten clubs. Staal is zwaarder dan grafiet; sommigen zien dit als een negatief punt, maar sommigen geven er de voorkeur aan het gewicht van de club echt te voelen als ze ermee slaan. Staal is ook een stuk stijver dan grafiet (dat een grotere flexibiliteit heeft). Dit is gedeeltelijk je persoonlijke voorkeur, maar je voorontwikkelde swingstijl kan je ook iets vertellen dat je anders niet zou weten. Als je de neiging hebt om nogal snelle swings te hebben, zul je clubs willen gebruiken die stijver zijn. Staal biedt dit, maar snelle zwaaien in combinatie met zware clubs kan potentieel gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat je altijd een strakke grip hebt.

Graphite Golfclubs

Grafiet is de andere keuze, en het is vooral bekend als een lichter en meer flexibel materiaal. Nogmaals, dit maakt het niet noodzakelijkerwijs een betere keuze, omdat het allemaal afhangt van wat voor soort golf je doet. Als je slagen wat langzamer zijn dan gemiddeld, kan een flexibele club van grafiet de beste keuze zijn. De flex van een club kan worden ingedeeld in 4 verschillende classificaties: Dames, Normaal, Senior, en Extra Stijf. Grafieten clubs vallen zelden onder de classificatie Extra Stijf. Als je denkt dat je de extra stijve clubs nodig hebt, ben je waarschijnlijk beter af met een stalen club. Het beste wat je kunt doen is gewoon een paar testzwaaien maken in de clubwinkel, en uitzoeken wat het meest aanvoelt als wat je in het verleden hebt gebruikt. Zorg ervoor dat het iets is wat je zou kunnen gebruiken voor een hele wedstrijd, en niet ongemakkelijk zal worden.

Het is waarschijnlijk dat je je een beetje overweldigd voelt bij het maken van deze belangrijke keuzes over je toekomstige clubs. Dit is normaal voor een beginner, vooral omdat elk van de materialen veel te bieden heeft. Als je er echt zeker van wilt zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je contact opnemen met iemand die meer ervaring heeft met het uitzoeken van clubs. Dit kan een doorgewinterde golfer zijn of gewoon een medewerker van een clubwinkel. Hoe dan ook, zij kunnen je goed advies geven door simpelweg te kijken hoe je een paar keer naar de bal zwaait. De snelheid van je swing en verschillende andere dingen over je methode zal hen hints geven over wat je zou moeten kiezen. Maar zolang je goed nadenkt over je keuze en je er in de toekomst aan houdt, zou je clubs moeten kunnen kiezen die ideaal voor je zijn, en gemaakt zijn van een materiaal dat natuurlijk aanvoelt wanneer je ermee zwaait.

Bekijk ons aanbod Golf ijzers van Grafiet!

Bekijk ons aanbod Golf ijzers van  Staal!

Reactie plaatsen