Golf drivers en fairway houten

Golf drivers en fairway houten

Golf drivers en fairway houten

Of u nu een professionele of een amateur golfer bent, golf drivers en Fairway Woods zijn de woorden die u duizend keer gehoord moet hebben.  Eenvoudig gezegd zijn drivers de algemeen bekende golfstick, speciaal ontworpen voor lange slagen.

U vindt golf drivers op de markt gemaakt van Titanium, koper, koolstof, nikkel en enkele andere legeringen.  Deze legeringen zorgen voor de harde look van de golf driver.   Bijna alle golf drivers beschikbaar op de markt zijn gebouwd met een idee van compressie op de golfbal bij impact.  Golf drivers met flexibele slagvlak, ontworpen om energie te elimineren bij impact, worden beschouwd als beter voor de verbetering van het spel.

Golfdrivers worden beschouwd als de langste club.  Momenteel zijn golf drivers met 45 inch lengte gebruikelijk.  Deze lengte factor maakt het moeilijker om de swing te controleren.  Aan de andere kant zijn kortere clubs bekend als fairway woods, meestal fairway metalen genoemd.  De materialen die gebruikt worden voor de fabricage van zowel golf drivers als fairway houten zijn hetzelfde.  Deze fairway houten bezitten de eigenschap van progressiviteit zoals ijzers.  Er zijn verschillende soorten fairway houten, zoals 3-wood, 4-wood, 5-wood, 7-wood en 9-wood.  Men vindt zelden een 2-wood.  Deze fairway houten kunnen de afstand bepalen die de golfclub aflegt na een slag.

Meestal hebben fairway houten kleinere clubhoofden dan golf drivers.  Dit aspect maakt fairway houten gemakkelijker dan drivers wanneer het aankomt op het controleren van de swing.   Het is raadzaam voor beginners om te kiezen voor fairway houten in plaats van te proberen een driver te gebruiken.    Grotere lofts en kleinere clubhoofden van fairway houten helpen om de bal hoog in de lucht te slaan.   Fairway houten zijn gemakkelijker te hanteren dan lange drivers en worden voornamelijk gebruikt door amateurgolfers en beginners.  Het belangrijkste doel van zowel drivers als fairway houten is om de club te slaan.  Eenvoudig gezegd worden drivers gebruikt om de bal in de opwaartse beweging te raken en fairway houten worden gebruikt om de club in de onderste stand van de swing te raken.

Fairway houten bestaan uit grote clubhoofden, een bol clubvlak, afgeplatte zolen die over de grond glijden en zijn bolvormig.  In het verleden werden clubhoofden gemaakt van persimmon- en esdoornhout.  Tegenwoordig worden clubhoofden gemaakt van metaallegeringen en worden daarom metal-woods genoemd.   Senioren en dames geven de voorkeur aan fairway houten met een hogere loft.  Dat is zo omdat fairway houten hen gemakkelijker de bal laten raken terwijl ze de club hoger in de lucht raken met een lagere snelheid.

De schaftlengte van fairway houten kan variëren van 40 inch tot 45 inch.

De langste versie van de club wordt driver genoemd.  Drivers hebben een groter clubhoofd. Drivers worden voornamelijk gebruikt om vanaf de tee te slaan.   Ervaren golfers kunnen drivers vanaf de grond slaan.  De standaardlengte van een driver is 45 inch.

Je kunt een driver of een fairway hout kiezen, afhankelijk van je vaardigheden en stijl.  Sommige ervaren golfers geven de voorkeur aan kortere shafts, zodat ze hem gemakkelijk kunnen gebruiken, ondanks het feit dat kortere shafts de afstand waarschijnlijk zullen verminderen.  Gewoonlijk worden fairway houten uitgerust met grafieten shafts vanwege hun lichte gewicht.  Dit lichte gewicht stelt golfers in staat om een hogere clubhoofdsnelheid te halen en een grotere afstand te bereiken.  De door de USGA goedgekeurde lengte van de shaft is 47 inch.  Er zijn echter fairway houten te vinden met een shaftlengte tot 50 inch.  Deze woods met langere schaft worden gebruikt voor long drive toernooien, maar zijn illegaal.

Het is duidelijk dat succes en verbetering van uw spel afhangen van de juiste club, of het nu drivers of fairway houten zijn.

Reactie plaatsen