De juiste Golfbal gebruiken

De juiste Golfbal gebruiken

De juiste Golfbal gebruiken

Ongewone golfers denken niet veel na over de keuze van de juiste golfbal.  Ze zien de golfbal als een stuk gereedschap dat eigenlijk niet belangrijk is.  Je slaat hem toch alleen maar rond op de baan?  Niet dus!  Met de juiste golfbal kun je meer afstand in je drives krijgen, het makkelijker maken om finesse shots te maken, en nog veel meer!

In principe zijn er drie soorten ballen: balata, tweedelig, of een combinatie van beide.  Golfballen worden ook gemaakt met drie soorten doelen in gedachten: afstand, spin, en controle.  Het kiezen van een geschikte golfbal hangt echt af van wat je zoekt in je golfspel.

Bent u een speler met een lage handicap en op zoek naar veel spin en controle?  Zo ja, kies dan voor een balata golfbal.  Dit is gewoon een zachtere bal die een zachtere cover heeft en meer spin toelaat.  Dit is de bal die de meeste professionals kiezen.  Ze zijn ook duurder dan andere ballen.

Misschien heb je een hogere handicap en ben je op zoek naar meer afstand en duurzaamheid.  Dit is waar een goede tweedelige bal het beste zal zijn.  Deze golfbal heeft een hardere cover die minder backspin creëert waardoor je hem verder kunt slaan.

Sommige golfballen zijn ontworpen voor langzamere swingsnelheden met een lichtgewicht constructie die lucht vangt.  Ze worden over het algemeen op de markt gebracht voor vrouwen of senioren, maar veel mannen zullen met deze ballen spelen omdat het ze extra afstand geeft.

Geloof het of niet het weer waarin je speelt kan een verschil maken in welke golfbal je gebruikt.  De baanomstandigheden kunnen ook de keuze van de golfbal bepalen.  Laten we zeggen dat de baan is overstroomd met regen.  In dat geval heeft u een bal nodig die verder zal vliegen en minder spin produceert.  Speel je op een keiharde, zonovergoten baan, kies dan iets zachters dat zacht landt en spin produceert.

Kijk ook naar de temperatuur.  Ballen voor mannen zijn er in twee compressies - 90 en 100.  Wanneer je de bal raakt, comprimeert de bal.  Daarom zal de bal met een compressie van 90 zachter zijn dan de bal met een compressie van 100.  Als het koud is, zal de bal niet zo veel comprimeren, dus je zult een 90 compressie golfbal willen spelen.  Als het warm is buiten, zult u willen kiezen voor de 100 compressie.

In het algemeen geven ballen uit twee delen je meer afstand en zijn ze duurzamer, zodat ze langer meegaan.  Golfballen met een massieve kern bieden minder baan en kunnen spinnen voor een betere nauwkeurigheid.  Zelfs de kuiltjes op de bal kunnen een effect hebben op je spel.  Kleinere kuiltjes verminderen de baan, terwijl grotere kuiltjes de baan vergroten.

Het kiezen van de juiste golfbal is echt belangrijk voor het spelen van een goed spel.  Er zijn vele, vele keuzes op de markt.  Onderzoek welke golfbal u wilt gebruiken en probeer hem dan uit.  Experimenteer en na verloop van tijd zult u precies de juiste golfbal voor u vinden.


Reactie plaatsen