De Callaway Golf Club

De Callaway Golf Club

De Callaway Golf Club

De Callaway golfclub is een van de meest populaire en ook betrouwbare soorten golfclubs op de markt vandaag de dag. Er zijn zoveel mensen (vooral gepensioneerde mannen) die tegenwoordig gefascineerd zijn door golf en het is geen wonder waarom de Callaway golfclub nu de top is van succes is in de wereld van golfclubs. 

Historie

De Callaway Golf club wordt geleid door Ely Callaway. Hij kocht de helft van Hickory Stick USA en hernoemde het tot Callaway Hickory Stick USA. Na de aankoop besloot hij de beste mensen in dienst te nemen die zijn droom van de Callaway golfclub zouden kunnen ondersteunen. Hij nam Richard C. Helmstetter in dienst als Chief Club Designer en dit is, zoals anderen zouden zeggen, het punt waar geen weg terug is. De ontwerpen voor de Callaway golfclub zijn werkelijk revolutionair en innovatief, en daarom wordt de Callaway golfclub beschouwd als het type golfclub dat uniek is en ook als een golfuitrusting met hoge prestaties. Daarna veranderde Ely Callaway de naam van zijn bedrijf in Callaway Golf en verhuisde hij van Cathedral City, Californië naar een slaperig kustplaatsje genaamd Carlsbad, dat net ten noorden van San Diego ligt.

Ontwerp driver

Een van de meest innovatieve ontwerpen van het bedrijf was het maken van een driver van roestvrij staal met een groter en meer vergevingsgezind clubhoofd dan alle voorgaande ontwerpen. De CEO, Callaway noemde het "Big Bertha", afgeleid van een Duits kanon uit de Eerste Wereldoorlog dat beroemd was om zijn vermogen om lange afstanden te schieten. Dit type ontwerp was degene die Callaway golfclub tot een begrip maakte in de Verenigde Staten, omdat er miljoenen van verkocht werden en het Big Bertha type Callaway golfclub de reden was waarom Callaway de nummer één fabrikant van golfclubs werd, niet alleen in de VS, maar in de hele wereld, wat laat zien hoe populair golf is in de hele wereld. 

Welke classificatie nu

Op dit moment zijn er zes classificaties van de Callaway Golf club. De eerste classificatie is die van de drivers, die uit twee modellen bestaat, de Big Bertha Fusion FT4 en de Big Bertha Titanium 454. De volgende classificatie van Callaway golfclubs wordt de Fairway Woods genoemd. Fairway Woods hebben drie soorten clubs, namelijk Big Bertha Fusion Fairway Woods, Big Bertha Titanium Fairway Woods, en Big Bertha Fairway Woods. De volgende classificatie van de Callaway golfclub is een hybride die is ontworpen voor lange en verre slagen. Het model voor dit type Callaway golfclub heet Big Bertha Heavenwood Hybrids. De volgende classificatie heet ijzers die zijn onderverdeeld in vijf soorten modellen en deze zijn Big Bertha, Big Bertha Fusion, X-Tour, X-18, en X-18 Pro. Een andere classificatie van de Callaway golfclub zou de wedges zijn en het model hier wordt Forged+ Wedges genoemd. De laatste classificatie voor Callaway golfclubs wordt de Putters genoemd. De Putters hebben twee modellen in hun classificatie, de Callaway Golf I-Trax Putter en de Tour Blue. 

Fabricatie

De hierboven genoemde classificatie en modellen van Callaway Gold Club zijn de modellen die de firma fabriceert. Al deze modellen zijn gemaakt in de lieu met wetenschap, onderzoek en praktijk. Al deze modellen zijn het proberen waard en wie weet? Misschien wordt u wel de volgende Tiger Woods in de wereld van golf.


Reactie plaatsen