Callaway golf

Callaway Golf

Callaway Golf

In de loop der jaren is de naam Callaway synoniem geworden met de term Golf. Het is niet verwonderlijk, gezien het feit dat Callaway Golf het bekendste merk voor golfuitrusting is dat wereldwijd erkend wordt. Het bedrijf Callaway Golf produceert voornamelijk golfuitrusting: golfclubs en golfballen. In de loop van de tijd hebben zij zich ook op de markt begeven met sportkleding, schoeisel, uurwerken en diverse assortimenten accessoires. Het merk Odyssey, het merk Top Flite en het merk Ben Hogan zijn ook eigendom van Callaway Golf.

Niemand zou ooit kunnen vergeten hoe Mr. Ely de iconische status bereikte, of beter gezegd zijn eerste meesterwerk de "Big Bertha". Hij was toen een gepensioneerde Burlington Industries Textile President met een groot idee. Het grote idee was een goedkope houten driver inspiratie die gebruikt werd om zijn ontwerp te maken dat later gerealiseerd zou worden als de Callaway Golf 's Big Bertha. Na het verwerven van de diensten van Richard C. Helmstetter, die ook een briljante biljartkeu ontwerper was, werd de Big Bertha gemaakt. Een wonderbaarlijke club in die tijd met een stalen clubhoofd van 190cc dat het verst kan slaan en zelfs met minimale vaardigheid kan slaan. De Callaway Golf Big Bertha vernieuwde de bestaande golfclubs volledig en zette een nieuwe standaard voor golf.

Met een zeer succesvol product werd Callaway Golf beursgenoteerd op de New York Stock Exchange.

Callaway Golf deed ook briljante publiciteitsstunts om zijn imago te verbeteren. Toen Bill Gates bijvoorbeeld te zien was in de tongue-in-cheek reclamespot voor de Callaway Golf Clubs, werd dat met een behoorlijke ontvangst ontvangen. En Bill Gates is niet zo goed in golf (met een beruchte hoge handicap). Andere beroemdheden en vooraanstaande persoonlijkheden met opmerkelijke golfprestaties hebben er ook toe bijgedragen dat Callaway Golf een begrip is geworden, zoals Alice Cooper en Celine Dion. Zelfs Pro Golfers als Arnold Palmer en Gary Player worden beschouwd als imagoversterkers toen Callaway Golf de rechten verkreeg voor hun speeluitrusting.

Hoewel andere opkomende successen van de Callaway Golf productlijn, zoals Fusion Fairway Woods, Wide Sole Irons, X-18 Irons, en verschillende golfballen, met name de HX Series golfballen, wel wat succes hebben geoogst, blijft de Big Bertha nog steeds het vlaggenschip voor Callaway Golf. De Big Bertha lijn heeft al verschillende technologische snufjes in het ontwerp. De meest recente is de Fusion FT-3 Driver die al verschillende wedstrijden heeft gewonnen, Phil in zijn 2006 Masters overwinning en Annika Sorenstam die de Callaway Golf FT-3 Driver gebruikte en onderschreef voor verschillende recente kampioenschapsoverwinningen.

Het meest opvallende kenmerk van de Callaway Golf Big Bertha is het verkorte ontwerp van de traditionele hosel lengte met enkele centimeters, waardoor wat gewicht dichter bij het clubhoofd kan worden geplaatst. Dit zorgt voor meer gewicht op de golfbal, waardoor de kracht van een anders matige swing wordt vermenigvuldigd. Deze zeer verkoopbare innovatie kreeg de naam S2H2 (Short, Straight, Hollow, Hosel).

Kortom, Callaway Golf heeft wonderen verricht om het spel van menig golfer te verbeteren.


Reactie plaatsen