Uitleg van Populaire Golf Termen

Uitleg van Populaire Golf Termen

Uitleg van Populaire Golf Termen

Er zijn tal van golf termen die worden gebruikt in bijna elk spel dat wordt gespeeld, maar toch is het vaak vrijwel onmogelijk voor iemand die nieuw is in golf of gewoon geen verstand heeft van golf om de terminologie te begrijpen. Enkele van de meest populaire termen zijn hieronder opgesomd om ervoor te zorgen dat u precies weet wat er gezegd wordt terwijl u op de green bent.  Natuurlijk, deze lijst is niet volledig, maar deze lijst zal u helpen om succesvol van start te gaan.

Back Nine

Dit is de laatste set van 9 holes die op de golfbaan liggen.  Dit wordt bepaald door de volgorde waarin de baan wordt gespeeld.  Bijvoorbeeld, als u begint te spelen op hole 1, zou de back nine verwijzen naar de holes 10-18.  Als u echter op de 10e hole begint te spelen, zou het gaan om de holes 1-9.

Birdie

Dit is wanneer een score voor een bepaalde hole één slag onder par is voor de hole die gespeeld wordt.  Dit betekent dat als de gespeelde hole een par -3 is, de score een 2 moet zijn, als de hole een par -5 is, moet de score een 4 zijn.

Bogey

Dit is een score die een enkel punt boven de par komt.  Bijvoorbeeld, als je een par -3 hole speelt, dan is een score van 4 een bogey.  Als u verder gaat en u speelt een par -5 dan zou een score van 6 nodig zijn om een bogey te zijn.  Dit is slechts een voorbeeld en is niet beperkt tot alleen bepaalde pars. 

Bunker

Dit is wat gecreëerd wordt als een depressie in de grond die meestal opgevuld is met zand, wat een gevaar voor de greenside oplevert dat vermeden moet worden.  Hoewel de bunker meestal in de greenside opduikt, is het mogelijk dat ze ook langs de fairways of zelfs naast de fairways liggen.

Green

Dit is hoe het einde van een hole wordt genoemd, waar de vlaggenstok zich bevindt.  Dit is typisch, waar u de rest van de hole zult putten.  De vorm kan variëren, maar de meeste zijn langwerpig of ovaal van vorm.

Handicap

Dit is een indicatie van de algemene speelvaardigheid die een speler heeft.  Het wordt over het algemeen samengesteld op basis van de laatste verschillende scores die zijn gespeeld, alsmede de rating van de baan en de slop ratings die horen bij de banen die werden gespeeld.  Over het algemeen zal iemand met een gemiddelde van 10 boven par een iets betere handicap hebben.  In termen van handicaps, iemand met een 2 is beter dan iemand met een 3 of hoger handicap.

Hole  

Dit is het exacte gebied waar de vlaggenstok zich bevindt om de exacte locatie van de hole op de green aan te geven.  Daarnaast wordt er ook vaak naar verwezen als de specifieke hole op een baan - een golfbaan heeft bijvoorbeeld meestal 18 holes.

Over par  

Dit is de term die wordt gebruikt om elke score te beschrijven die boven de par voor de baan of zelfs de individuele hole komt.  Een voorbeeld is een score van 5 op een hole met een par van -4. Dit zou resulteren in een over par.  Hoewel dit kan verwijzen naar slechts een specifieke hole, kan het ook verwijzen naar de gehele baan als een hole. 

Par  

Dit wordt beschouwd als het verwachte aantal slagen dat nodig is om de bal daadwerkelijk te putten.  Om de par te bepalen moet je minstens 2 voor putts nemen, en dan slagen toevoegen op basis van de lengte van de green.  Zeer lange greens zullen hogere waarden vereisen.  Een zeer lange green zou bijvoorbeeld een par van 5 toestaan, terwijl een korte green slechts een par 3 zou toestaan. Het par nummer wordt over het algemeen zowel voor de individuele hole als ook voor de gehele golfbaan toegevoegd.  Dit stelt spelers in staat om precies te zien waar ze naar kijken afstand wijs voordat ze zelfs beginnen te spelen.

Bezoek de Golfshop

Reactie plaatsen