Golfers hebben net als spelers van elke andere sport hun eigen taal, outfit en vaardigheden, en golf regels. Zij spreken met een tong die alleen mede-golfers verstaan.

Golf regels

Golfers hebben net als spelers van elke andere sport hun eigen taal, outfit en vaardigheden, en golf regels. Zij spreken met een tong die alleen mede-golfers verstaan. Een professionele golfer in een typische golfoutfit valt op tussen basketbal- en voetbalspelers in hun zweterige truien. Tenslotte moet een goede golfer meer nauwkeurigheid en precisie beheersen dan een goede wetenschapper kan berekenen.

Als dit inderdaad nieuw voor u is, lees dan verder en u hoeft zich geen zorgen meer te maken dat u weer een verkeerde beweging maakt. Eerst moet u de nodige houdingen en technieken leren om te kunnen golfen. Hieronder vindt u de basishoudingen en enkele technieken die u na het lezen ervan onder de knie zou moeten kunnen krijgen.

Het spel spelen

Allereerst moet u de club goed vastnemen. Als u rechtshandig bent, gebruik dan uw linkerhand om de club te palmeren en met uw vingers vast te pakken boven uw rechterhand. Als je kleine handen hebt, probeer dan de in elkaar grijpende greep. Hierbij ligt de pink van de rechterhand tussen de middelvinger en de wijsvinger van de linkerhand en wordt hij om de wijsvinger gewikkeld. U kunt ook de honkbalgreep proberen, waarbij u de hand alleen maar aanraakt zonder deze te overlappen of in elkaar te grijpen.

Wat de voeten betreft, spreid ze uit elkaar parallel met de lengte van de schouders voor lange slagen. Ze moeten dichter bij elkaar komen naarmate de afstand tot de green kleiner wordt en clubs met een hoger nummer worden gebruikt.

U moet proberen de swing zo goed mogelijk te controleren. Hij moet zoveel mogelijk constant en ritmisch zijn.

De slagen omvatten:

  • Adresseren - dit betekent bij de bal staan, je club neerzetten en je voorbereiden om de bal te slaan
  • Backswing - waarbij de heupen van links naar rechts draaien, vergezeld door de schouders en armen, terwijl de linkerarm recht blijft
  • Downswing - waarbij beide armen recht moeten zijn bij impact en doorgaan in de follow-through terwijl het gewicht geleidelijk naar de linkervoet zal verschuiven
  • Impact - wanneer de club de golfbal raakt
  • Follow-through - wanneer je hele lichaam draait na de impact, de heupen moeten draaien en beide armen moeten in balans zijn

Persoonlijkheid tijdens een spel

Om het spel te versnellen, wees bereid om uw beurt te nemen. Ga niet rond de plaats en wees niet uit focus. Als u langzaam speelt, laat de groep achter u dan voorgaan. Tijd moet verstandig besteed worden, dus wees u bewust van de mensen om u heen. Tel al uw slagen, want u moet in zo weinig mogelijk slagen een hole maken. Beheers uw humeur en gooi niet met uw clubs, vooral niet naar iemand. Leer de mensen met wie u speelt te respecteren, zelfs als u verliest.