Stimping op de golfbanen

Stimping op de golfbanen.

Er zijn vele definities die u moet leren bij het starten van het golfspel. Stimping is er een die al dan niet belangrijk kan zijn omdat meestal zij die in professionele toernooien spelen of zij die vaker spelen zich er zorgen over maken. Stimping verwijst naar de snelheid van de golfbaan of hoe snel een golfbal zal rollen op de baan nadat hij landt. U moet weten hoe de green stimping is als u uw score wilt verbeteren of als u meer wilt weten over hoe hard u de bal moet raken.

Een stimpingmeter wordt gebruikt om te bepalen hoe snel uw golfbal over de green zal gaan. Deze meter is gewoon een helling die op de green wordt opgesteld. Golfballen worden van de helling gerold en in acht verschillende richtingen gemeten om te bepalen hoeveel meter de bal gemiddeld rolde voordat hij tot stilstand kwam. De meeste golfbanen hebben een stimping rating van 10 of 12, wat betekent dat de bal 10 tot 12 voet rolde voor hij tot stilstand kwam. Wanneer u aan het golfen bent, moet u dit getal in gedachten houden, zodat u ervoor kunt zorgen dat u de green niet overschrijdt wanneer de bal geland is.

Kleine golfbanen kunnen een lager stimulatiepercentage hebben dan professionele banen. Dit kan komen omdat hun greengras niet zo goed is als dat van professionele banen of omdat ze echte grassen gebruiken in plaats van kunstgras. U kunt in de pro shop vragen naar het stimpingniveau en de gebruikte grassoorten om een beter idee te krijgen van hoe u moet spelen.

Omdat het weer en de tijd van het jaar waarin u wilt golfen verschillen, kan het stimpingniveau anders zijn. Als u slecht speelt en gewend bent te spelen op een baan met een hoger of lager stimpingsniveau, kan dit een deel van uw problemen verklaren. Aan de andere kant kan er die dag te veel wind of nat gras zijn geweest waar u mee kampt.

Als u een nieuwe golfer bent, kan het niveau van stimulatie niet veel voor u betekenen. Concentreer je in plaats daarvan op het verbeteren van je swing voordat je je op de weersomstandigheden en andere obstakels gaat richten. Door uw swing en putting techniek te perfectioneren, zult u in staat zijn om veel andere obstakels op de baan te overwinnen. Voor degenen die af en toe golfen is het niveau van stimping zelden een zorg, maar als u professioneel wilt spelen, dan moet u er meer over leren zodra u uw swing hebt geperfectioneerd.

Reactie plaatsen