Starten met Golfen

Starten met golfen

Starten met Golfen

Volgens de geschiedenis is het spel "golf" ontstaan in het Schotland van de 15e eeuw. Toen rond 1744, werden de eerste spelregels gecodificeerd en vastgesteld in Edinburgh door The Company of Gentlemen Golfers. Golf is uitgegroeid tot een van de populairste sporten ter wereld; het wordt gespeeld in landen die zo ver reiken als Mexico en Ierland, Zuid-Afrika en China. En, natuurlijk, Schotland. En de wereld is sindsdien niet meer dezelfde geweest. Het is dan ook geen verrassing dat er universiteiten zijn die graden in Golf aanbieden.

De beste manier waarop een beginner kan beginnen is door te leren wat NIET te doen. Dus, voor de beginneling die begint, betekent het spel het betreden van een wereld met een rijke en gevarieerde geschiedenis, een grote investering van tijd en geld, een veeleisende fysieke en mentale leercurve en last but not least - dagen met enorme hoeveelheden "FUN"! 

Ga nu niet een klein fortuin uitgeven aan dingen waar je niets van weet. Zoals cursusgeld, golflessen, en golfkleding. Sommige golfbanen zijn de kosten niet waard, evenmin als de kosten voor uitrusting die beweert van hoge kwaliteit te zijn. De kleding en de lessen kunnen ook nog wel even wachten.

De nieuwigheid en de vreugde om een sport te vinden die je alleen, met vrienden en echtgenoten, of zelfs met het hele gezin kunt beoefenen, maakt deel uit van de opwinding. Goed leren golfen kan een emotioneel uitputtende ervaring zijn, om nog maar te zwijgen van de kosten. Neem de tijd en doe wat onderzoek. U zult dit niet willen aangaan zonder gewapend te zijn met wat u moet weten.

Leer om eerst babystapjes te nemen en vergeet niet om plezier te hebben en jezelf en al het andere niet te serieus te nemen. De pro's zullen over het algemeen adviseren tegen het doorbrengen van te veel weken op de driving range Toch kan het nuttig zijn om wat tijd op de driving range door te brengen om de spieren in beweging te krijgen, te ontdekken of je enige neiging of interesse in het spel hebt en een idee te krijgen van wat en waar je welke clubs moet gebruiken.

Zoek een goedkope baan en draag comfortabele, ruimzittende kleding die je armen en schouders niet beperkt. Bewaar die €1,000 die je zou uitgeven aan broeken, schoenen en shirts voor later. Gebruik om te beginnen een eenvoudige set van drie clubs die je van een vriend kunt lenen of die je bij een clubhuis kunt huren. Een negen ijzer, een wedge, en een nummer 5 hout is genoeg. Eigenlijk zal de wedge niet veel gebruikt worden op een driving range, maar je kunt een putter toevoegen en later naar de putting oefenplaats gaan. Sommigen hebben kleine versies van binkers om te oefenen.

Doe het rustig aan, kijk naar degenen die goed slaan en imiteer hun grip, houding en postuur. Sla de bal, houd je ogen op de bal als je swingt, en geef hem een stevige mep. Als je er een paar mist, dan is dat maar zo. Heb plezier. Je leert je lichaam hoe de swing aanvoelt, welke hoek en impact welk soort vlucht produceert... 

Op de putting green, begin heel dicht bij de hole - niet meer dan een paar meter. Wanneer u 25 putts achter elkaar min of meer consistent kunt maken, ga dan terug naar 6 voet, 10 voet, 20 voet - niet verder. Min of meer' consequent - zelfs de profs missen wel eens een twee-voeter! 

Of je nu slaat of put, ga zo staan dat een toevallige duw je niet omver zou duwen. Golf gaat over balans, concentratie en simpele fysica. Ga nu een koel drankje drinken in het clubhuis en geniet van de dag.

Download onze gratis startersgids door hier te klikken.


Reactie plaatsen