De evolutie van golf

De evolutie van golf

De evolutie van golf

Het spel golf

Begon zijn bestemming in de tijd om populair te worden over de hele wereld. In 1744 werden de regels van golf voor de allereerste keer op schrift gezet. Op dit punt in de geschiedenis werden de eerste dertien golfregels opgesteld voor een jaarlijkse wedstrijd. In het eerste gedocumenteerde verslag wordt verwezen naar het moderne golf. Het was in het midden tot het einde van de jaren 1800 dat het golfspel echt wereldberoemd werd.

Er wordt gezegd

Dat er geen andere sport is die zo rijk bedeeld is met opmerkelijke karakters, voorvallen en locaties als die van de golfsport. Aangezien de meeste golfuitrusting met de hand werd vervaardigd, was het spel vrij duur en werd golf gedomineerd door de rijken. Tegen de jaren 1850 huurden pas opgerichte privé-clubs "greenkeepers" in om hun golfterreinen te onderhouden. Hoewel het beroep van golfbaanopzichter mettertijd is veranderd, is het nog steeds grotendeels een combinatie van wetenschap en kunst.

Een man

Met de naam Allan Robertson staat bekend als de eerste grote speler in de geschiedenis van golf. Hij hield een plakboek bij van krantenknipsels van golfevenementen. Het concept van het handicap stelde Robertson in staat wedstrijden op te zetten met golfers die niet op zijn niveau zaten.

Ergens in de tijd

Verloor het golfspel zijn prestige in de Verenigde Staten. Toen de metalen clubhoofden, shafts en ballen van de productielijnen begonnen te rollen, kon de doorsnee persoon zich golf veroorloven. In de meeste regio's van de VS zijn er openbare banen die ernaar streven betaalbaar te zijn voor de gemiddelde golfer.

In de loop

Van de volgende eeuwen werden vele verfijningen aangebracht in het golfspel, waarbij het gewicht van de driver, de baan van de bal en het algemene spelverloop werden verbeterd. Ook in de jaren 1930 werd de houten golf tee uitgevonden.

De basis

Werd gelegd in de jaren 1970 voor een radicale transformatie van de voorbereiding van de grasmat, golfclub technologie, en instructie techniek. Bovendien bracht het begin van de 20ste eeuw verschillende technologische innovaties naar het golfspel. Tegenwoordig heeft technologie wonderen verricht voor golf, aangezien je nu golfclubs en golfballen kunt kopen die met precisie zijn ontworpen. Zo zijn grafieten shafts ongeveer 34% lichter dan stalen shafts, waardoor de golfer meer clubhoofdsnelheid kan ontwikkelen met minder inspanning, waardoor de slagen verder gaan.

Veel golfers

Zijn autodidact, en leren door anderen te observeren. Velen die beter willen golfen, kunnen golflessen overwegen. Anderen vinden dat het leren van golftechnieken van een professional de beste manier is om de sport onder de knie te krijgen. En je hoeft niet ver te zoeken om innovatieve trainingshulpmiddelen te vinden, ze zijn zelfs op het Internet te vinden.

In de jaren negentig

Is een hele reeks hulpmiddelen voor golftraining in omloop gekomen. Tenslotte verschenen er moderne golfbaanuitrustingen die het gebruik van een caddie overbodig maakten en de bouw van een driving-range een hoge vlucht deden nemen.


Copyright 2006 Rob Daniels

Reactie plaatsen