Business zaken op de golfbaan

Business zaken op de golfbaan

Business zaken op de golfbaan

Er is waarschijnlijk geen betere plaats in de wereld om zaken te doen dan op de golfbaan.  Zakenmensen over de hele wereld weten dat het delen van een gemeenschappelijke frustratie met hun golfspel de perfecte omgeving voor zakelijke gesprekken bevordert. Partnerschappen en bedrijven zijn geevolueerd op de golfbaan meer dan je ooit zou kunnen voorstellen.

Gemeenschappelijke interesse

Wanneer je zaken doet op de golfbaan, heb je de luxe van het delen van een gemeenschappelijk doel - elkaar te verslaan.  Maar wanneer u met zakenpartners op de golfbaan speelt, moet u wel wat welvoegelijkheid oefenen wanneer u golf speelt met een potentiële zakenpartner.

Zaken en Golf

Dus hoe brengt u zaken en sport in evenwicht op de golfbaan?  Helaas is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag.  Net als bij elke beslissing in het bedrijfsleven, moet u de uitkomst afwegen tegen wat er gebeurt.  Als u een grote klant probeert binnen te halen, zult u waarschijnlijk niet de draak willen steken met de gemiste chip van uw potentiële klant.

Maar u wilt ook niet de reputatie krijgen dat u een slijmbal bent.  Als uw potentiële klant een 7 maakt op een par 3 hole, dan wilt u echt niet gaan roepen en schreeuwen omdat het duidelijk zal zijn dat u alleen maar probeert zijn (of haar) ego te strelen.  Zaken doen op de golfbaan is een delicate zaak, dus begin met een plan in gedachten.

Wat zeker niet

Begin uw golfwedstrijd NIET - en we benadrukken dit ten zeerste - met een verklaring over wat u hoopt te bereiken aan het einde van de ronde.  Als u er zeker van wilt zijn dat u die grote klant binnenhaalt, trek dan niet uw golfhandschoen aan op tee #1 en verklaar uw voornemen.  Het idee achter zakendoen op de golfbaan is om eerst vrienden te maken en dan pas zaken te doen.

Als je speelt, hou dan in gedachten dat je je "A" spel wil brengen zoveel als menselijk mogelijk is.  Zeker, u speelt misschien tegen iemand die met kop en schouders boven u uitsteekt, maar als u de betere speler bent, laat hen dan niet winnen, alleen omdat u hun zaken wilt winnen.  Speel golf alsof u het meent en win het respect van die prospect.

Besluit

Er worden veel zaken gedaan op de golfbaan, elke dag van de week.  U zult geen betere plaats vinden om een zakelijke deal te sluiten dan op de course.  U zult echter wel een zekere vorm van welvoegelijkheid willen gebruiken om te verzekeren dat uw zakelijke doelen werkelijkheid worden.  Zaken doen op de golfbaan kan de beste zakelijke beslissing zijn die u ooit maakt!


Reactie plaatsen