Golf course management

Golf course management

Golf course management voor het spelen van een goede ronde golf gaat gepaard met een goede kennis van de golfbaan . Natuurlijk is het geweldig om te weten hoe je een goede golf swing maakt, maar als je geen course management hebt, dan heb je geen goed game plan.

Professionele golfer en caddie

Heb je ooit een professionele golfer naast zijn caddie zien staan in een discussie over het volgende golf shot dat moet gebeuren? U kunt er zeker van zijn dat ze het niet over Larry King live hadden, tenzij hij de dag ervoor in de pro-am zat en het toernooi aanvoerde. Ze bespreken de vorige resultaten en golfresultaat, waar ze hun golfslag de vorige hole sloegen in de oefenronde of reglementaire ronde. Course management is waar ze het over hebben. Elke golfslag wordt bekeken tot op de dichtstbijzijnde yard. Als je een goed golf shot wilt spelen, moet je weten wat je afstand is en tegen wat voor situatie je aanloopt. Dit is waar goede golfers met een goed course management in uitblinken tegen over hun concurrentie.

Kennis over de golfbaan

Alle grote golfers en grote golf swings in aanmerking genomen, zonder de juiste kennis over afstand, wind, bergop, bergaf en al het geweldige aardse weer dat altijd een verrassing is, kan dit behoorlijk veeleisend zijn voor de beste golfer. Als je denkt dat alles wat je nodig hebt een geweldige golfswing en een geweldig set golfclubs is, moet je nog eens goed nadenken over je spel. Veel grote golfers vallen ten prooi aan een golfer met een beter course management. Diezelfde golfers met goed course management hoeven niet meer afstand te nemen van hun concurrent. Ze hoeven alleen maar hun bal zo te plaatsen dat de volgende golfslag een makkie is.

Beinvloeden van jouw handicap

Als je geen idee hebt van course management, zal je handicap oplopen tot in de dubbele cijfers. Als je het hebt over de slag die je moet nemen, moet je rekening houden met de afstand en de omstandigheden van je vorige slag, met welke clubkeuze je hebt genomen. Was de golfslag bergopwaarts met de wind achter of tegen? Bij het kiezen van een golfclub moet men zich een aantal vragen stellen alvorens een formele beslissing te nemen. Wil ik mijn volgende slag over een zandbak spelen? Wil ik mijn volgende golfslag spelen met een pitching wedge of een 7 ijzer? Met andere woorden, wil ik met deze golfslag in de green landen, of wil ik hem plaatsen waar ik met de volgende golfslag op de green kan komen?

Extra aandacht op de baan

Course management vereist van de golfer dat hij aandacht schenkt aan de holes die hij speelt. Hij is voortdurend op zoek naar een goede golfpositie voor de volgende hole, nog voor hij de golfbal slaat. Zij controleren ook greens voor wat betreft helling en omringende zandbunkers. Weten waar de pin staat, lang voordat je in het midden van de fairway zit, dit zal zeker helpen bij de clubselectie. U kunt besluiten om minder club te spelen, vanwege het feit dat een green met twee niveaus de pin op het onderste niveau of er boven kan zitten. U zou die kennis nooit bij de hand hebben als u de situatie op de vorige hole niet in de gaten had, tenzij u hem al een keer eerder had gespeeld. Dat heet course management.

Besluit

Kijk goed naar het golfterrein en de omstandigheden waarin u speelt en let op golfholes waar u langs loopt. Het kennen van het golf terrein goed van tevoren zal het een stuk makkelijker maken voor de golf club keuze en helpen vertrouwen op te bouwen om gaan vooruit.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen