Golf chippen en slim pitchen

Golf chippen en slim pitchen

Door uw niveau van fysieke fitheid, zult u er misschien nooit in slagen om uw driver 300 yards te slaan. Een onvermogen om de nodige clubhoofd snelheid te bereiken of zelfs een gebrek aan atletische flexibiliteit kan een golfspel daadwerkelijk beperken. Echter, iedereen is absoluut in staat om te chippen en de golfbal net zo goed te werpen als golf professionals. Afstand controle, oefening en touch zijn de sleutel tot een vakkundig golfspel, in tegenstelling tot kracht.

Het verschil tussen een chip en een pitch is dat de chip laag blijft en het grootste deel van de weg naar de golf hole rolt, terwijl een pitch het grootste deel van zijn weg vliegt. De ervaren golfer weet meestal wanneer de ene techniek moet worden gebruikt in plaats van de andere.

Een dalende slag resulteert in chips op de golf green. In lekentaal betekent dit dat het clubhoofd zijn laagste punt moet bereiken na de eerste slag. Je kunt in de verleiding komen om de golfclub bij het adresseren in het gras te drukken, maar dat zet het laagste punt van de golfswing alleen maar vast op een plek direct achter de golfbal. Contact is het waarschijnlijke resultaat van deze ineffectieve techniek. In plaats daarvan is het raadzaam om de golfbal te adresseren met de voorrand van het clubhoofd op het midden van de golfbal. Met de golfbal in het midden van uw houding en de shaft lichtjes schuin naar uw doel, kan een neerwaartse slag voor stevige chips worden bereikt.

Het maken van golfshots rond de green is niet zo moeilijk als men misschien denkt. Met behulp van een basis chipping techniek, kan men een aantal shots slaan door alleen maar een assortiment van golf club selectie. U kunt beginnen met een smalle stand en speel de golfbal vanaf uw achterste voet. Duw vervolgens uw handen voor de bal en houd uw lichaamsgewicht naar links om een aflopende slag te bereiken. Er is een zeer minimale bijdrage van uw polsen omdat uw schouders en armen de golfclub heen en weer zwaaien, ongeveer zoals wanneer u een puttslag maakt.

Vervolgens is het verstandig om het gebruik van verschillende golfclubs te proberen om te zien hoe de golfbal reageert. U kunt zo hoog gaan als een 5-ijzer, die beter een lage rol zal produceren met net voldoende airtime om over de rand te springen. Dezelfde techniek met een 8-ijzer geeft een beetje meer carry, een vleugje controle wanneer de golfbal de green raakt en een beetje minder rolt. Dus, wanneer je chipt met de lob of sand wedge, produceer je een lofted backspin pitch om snel te stoppen zodra de bal landt op het golf putting oppervlak.

Nu de basis van het chippen onder de knie is, kunt u uw golf shot selectie uitbreiden door simpelweg kleine variaties aan te brengen in de positie van de golfbal. Bijvoorbeeld, u kunt de golfbal een centimeter naar voren verplaatsen in uw stand voor een hoger golf shot of een centimeter verder naar achteren om dit naar beneden te brengen. Het is verstandig om te experimenteren met de verscheidenheid aan shots en jezelf te vermaken terwijl je ook je korte-game golf arsenaal uitbreidt.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen