Golf basis voor beginners III Het lang spel

Golf basis voor beginners III Het lang spel

Golf basis voor beginners III Het lang spel

Het lang spel verwijst naar uw drives (slagen vanaf de tee box) en fairway shots, alle slagen die u maakt om op de green te komen.

Elke hole heeft een verschillende moeilijkheidsgraad, verschillende par en kenmerkende gevaren, dus u instrueren om je Driver op elke tee te gebruiken zou overduidelijk verkeerd zijn.

Dit is iets wat je na verloop van tijd zult leren als je de verschillende shots leert die je maakt, afhankelijk van de club, de plaatsing van de bal en je persoonlijke swing.

Over het algemeen geldt, hoe lager het nummer van de club, hoe langer en lager je bal zal gaan. Een schot met 4 ijzers zal lang en laag gaan en zal waarschijnlijk rollen, terwijl een 9-ijzer veel meer loft heeft en minder ver zal gaan zowel in de lucht als op de grond.

De professionals op televisie laten het er zo gemakkelijk uitzien, ze slaan de bal consequent lang en recht en raken de bal nooit mis, waardoor hij een meter of tien dribbelt.

Driving is zeer belangrijk voor het spel, en als u vele uren doorgebracht op de driving range zal het helpen bij het verbeteren van je afstand. Experimenteer met dezelfde club om te zien wat werkt voor u als u de bal naar voren of naar achteren beweegt in uw houding. Neem, indien mogelijk, les en leer de juiste swing vanaf het begin.

Het beheersen van het lange spel helpt u om op de green te komen in minder slagen, waardoor u uw score en frustratie niveau laag zal houden.

Vergeet niet dat het een lange tijd duurt om consistentie te leren en vergeet niet om er plezier in te hebben!

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen