Golf basis voor beginners 1

Golf basis voor beginners 1

De populariteit van golf is enorm toegenomen in de de afgelopen vijfenveertig jaar, waardoor we kampioenen als Arnold Palmer, Greg Norman, en Tiger Woods, en wereldberoemde banen zoals Pinehurst, Augusta Augusta National en het blauwe monster van Doral kennen.

Waarom is golf zo populair geworden? Het is de kans om buiten te zijn, om een goede lichaamstraining te krijgen, te netwerken met vrienden of zakencollega’s in een ontspannen tempo, en een spel te spelen dat je nooit kunt perfectioneren.

Uw scorekaart, na verloop van tijd, toont uw verbetering, waardoor je steeds weer blijft spelen.

Hier starten wij met een “basis les in golf” voor de persoon die geen idee heeft over het spel golf.

Golf wordt gespeeld op een achttien-holes baan, elke hole heeft zijn “par”, dat is het aantal tee shots (drives), fairway shots, chips (korte slagen als je de green nadert), en putts.

Het par-getal is gebaseerd op de lengte en moeilijkheidsgraad van de hole. Pars variëren van 3 tot 6. Als je de bal in de hole krijgt in vijf slagen op een par vijf hole, heb je “par gemaakt.” Als het je zes slagen kostte, heet het een bogie, als je het in vier slagen deed, is het een birdie.

Er zijn meestal “gevaren” zones op alle holes. Watermassa’s, zandbunkers, en bomen zijn strategisch geplaatst om de hole uitdagender te maken.
Beginnende golfers moeten op zoek gaan naar golfbanen die makkelijker te spelen zijn, met minder gevaren.

Elke speler houdt zijn eigen score bij, waarbij hij het aantal van het totaal aantal slagen voor elke hole aan zijn marker doorgeeft. Aan het eind, telt iedereen zijn score op – het laagste cijfer is de winnaar.

Het is belangrijk voor beginnende golfers om zichzelf niet te serieus te nemen. Het duurt een lange tijd om goed te worden in dit spel, ook al laten de professionals het gemakkelijk lijken.

Neem een les of twee in het begin, of groepsles, het zal u helpen een goede swing te ontwikkelen en je helpen met een goede start.

Vergeet niet dat het maar een spel is. Heb plezier en kijk naar het grote geheel-je bent buiten en je bent niet aan het werk!

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen