Gevoel krijgen voor het approach shot of kort spel
29 juni 2021 

Gevoel krijgen voor het approach shot of kort spel

Gevoel krijgen voor het approach shot of kort spel

Na het beheersen van het concept van de tee shot, is de volgende stap als een golf instructie beginner om over te gaan naar het korte spel en wat bekend staat als approach shots. Voor de meeste mensen zullen deze shots steeds moeilijker zijn, omdat ze meer vaardigheid en geduld vereisen dan een eenvoudig tee shot.

Er zijn verschillende approach shots, die allemaal in verschillende situaties worden gebruikt, afhankelijk van waar je eerste schot op de baan terechtkomt. Het is echter altijd de bedoeling om met deze slagen op de green te landen.

Het pitch shot is een approach shot dat van verder weg wordt gespeeld dan de andere shots. Als u een wedge gebruikt, is de ideale pitch shot de perfecte combinatie van genoeg zwaaigevoel om uw schot door te voeren, maar niet genoeg om het over de green te laten varen. De baan zal laag tot gemiddeld zijn, afhankelijk van hoe ver je van de holl bent en je wilt ervoor zorgen dat de bal niet te ver rolt.

Je moet beginnen met een licht open stand, waarbij je je rechtervoet recht tegenover de bal plaatst. Wanneer je doorgaat op een pitch shot, zorg er dan altijd voor dat je je backswing zo kort mogelijk houdt. Als je je backswing niet onder controle houdt, zal je meestal instinctief op de rem gaan staan tijdens het versnellen van je slag, en dat is een absolute no-go. Je wilt genoeg vertrouwen hebben in je wedge om de club het werk voor je te laten doen: denk niet dat je de bal door de lucht moet helpen.

Een ander approach shot staat bekend als het chip shot. Je moet een chip shot gebruiken als je binnen ongeveer 30 meter van de green bent, meestal na een fairway drive of tee shot. Het is de bedoeling dat dit schot een veel kortere baan heeft, dus u zult een club met een lagere loft moeten gebruiken. Een juiste gewichtsverdeling is van het grootste belang om een goede chip shot te kunnen maken. Als je een rechtshandige golfer bent, wil je het grootste deel van je gewicht aan de linkerkant plaatsen en deze positie vasthouden tijdens de duur van je slag.

Er zijn over het algemeen twee soorten chip shots waar we ons mee bezig moeten houden. De eerste is wat bekend staat als de bump-and-run shot, en de tweede is een flop shot. De Bump And Run wordt meestal genomen met een 8, 7 of 6 ijzeren club en met het clubface gekapt. Op die manier zal je schot minder loft hebben. Je wilt ook net genoeg kracht in je backswing hebben om te kunnen volgen. De flop shot wordt gebruikt wanneer je over een obstakel heen wilt, zoals een rough patch of een bunker, dus je zult een veel hogere baan willen hebben om de bal er overheen te duwen. Open je stand en volg zo ver mogelijk onder de bal door om te proberen hem omhoog te duwen, en je houdt je bal weg van de gevarenzones met een goede positie voor een volgend schot.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen