Gebruikte golfclubs aankopen
31 maart 2021 

Gebruikte golfclubs aankopen

Gebruikte golfclubs aankopen

Golf clubs

Vandaag de dag zijn gebruikte golfclubs een meer dan mogelijke manier geworden voor iemand om zich een goede set golfclubs aan te kopen tegen een fractie van de kosten van nieuwe clubs.
In feite, als je relatief nieuw bent in het golfspel, zou ik voorstellen dat je nooit je geld investeert in een nieuwe set golfclubs. Vooral als je net begint; misschien ga je er later niet eens meer mee door.

Later

En als je wel verslaafd raakt aan het spel en je blijft verbeteren, dan kan ik je verzekeren dat je golfswing ook zal evolueren en ten goede zal veranderen. Dit betekent dat de set clubs waar je je nu comfortabel mee voelt en je huidige swing waarschijnlijk niet meer hetzelfde zal zijn over een jaar na veel verbetering. Laten we zelfs nog een stapje verder gaan. Wanneer je voor het eerst met het spel begint, zou je, afhankelijk van de frequentie waarmee je speelt, zelfs huurclubs kunnen overwegen totdat je je uiteindelijke wens om golf te blijven spelen hebt bepaald.

Investeren in golfclubs

Als we een beetje vooruit spoelen en je bent nu zeker verslaafd aan het spel en je wilt investeren in je eerste set golfclubs, is een goede plek om te beginnen met je plaatselijke golfprofessional. Als je op een bepaalde baan hebt gespeeld of als een van je speelpartners een thuisbaan heeft, zou dit een goede plek zijn om te beginnen met je zoektocht naar je eigen set golfclubs.

Mening van andere golfers

U kunt zeker anderen vragen naar hun voorkeur in golfclubs, maar vergeet niet dat wat bij hen past misschien niet goed past bij uw swing. Daarom is het van cruciaal belang dat je jezelf in een kooppositie plaatst waar je de golfclubs kunt demonstreren voordat je besluit ze te kopen. Er zijn verschillende goede bronnen op het internet voor gebruikte golfclubs en de betere bieden je de mogelijkheid om zelfs een proefrit te maken met de clubs voordat je besluit ze te kopen. Of het nu op het internet is of in een winkel, je moet dit een vereiste maken voor de verkoper die je overweegt.

Een half set clubs

Voor de jongere golfer of complete beginner wil je misschien beginnen met een halve set gebruikte golfclubs die nog vriendelijker zijn voor je budget. Als je deze optie overweegt, zorg er dan voor dat alle clubs in de halve set van hetzelfde merk en model zijn. Over het algemeen bestaat een halve set golfclubs uit de even of oneven genummerde clubs, een pitching wedge, een putter, en een fairway wood. Voor beginners wordt de driver niet aanbevolen. Dit komt omdat de driver de moeilijkste club is om onder de knie te krijgen, dus een driewout van de tee is prima. Hetzelfde geldt voor de langere ijzers, zoals de twee, drie, en eventueel de vier ijzers. Voor de beginner of jongere die net begint, is het aanschaffen van een halve set clubs een uitstekende manier om te gaan.

Samenvattend, als je een beginnende of onervaren golfer bent, is er geen reden om te kijken naar het betalen van de volle prijs voor een gloednieuwe set clubs. De kwaliteit van gebruikte golfclubs die je vandaag de dag kunt vinden is erg goed, en kunnen voor een fractie van de kosten gekocht worden.

Test vooraf de clubs

Koop niet op basis van de voorkeur van iemand anders. Zorg ervoor dat je een kans krijgt om ballen te slaan en een paar rondes te spelen met een perspectief set clubs; en dit geldt ook als je een internetverkoper overweegt. Veel van de betere verkopers bieden je deze kans.

Huur clubs

Als je niet zeker bent van je lange termijn toewijding aan je golfspel, overweeg dan zeker huurclubs elke keer dat je speelt totdat het golfvirus je te pakken krijgt. Vergeet niet dat je swing vroeg en vaak zal veranderen als je begint met het leren van de golfswing.

En als je op zoek bent naar een beginner, of je bent zelf een beginneling, overweeg dan om een halve set gebruikte golfclubs te kopen om je op gang te helpen met een minimale investering in geld.

Jezelf wat geld besparen op een gebruikte set clubs is niet alleen een goede strategie in het begin van je golfcarrière, maar het kan een goede strategie zijn voor de komende jaren.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen