Eerste golf ervaring

Beginnen met Golf

Vele zomers geleden, herinner ik me dat ik voor de TV lag, in mijn korte broek, nippend aan een verfrissend drankje, genietend van het warme briesje, kijkend naar de Masters. Ik merkte dat ik vreemd genoeg gefascineerd was door het spel. Tot op dat moment had ik het beschouwden als een spel voor de rijke, welgestelde en jonge, luide, brutale verkopers.

Ik besloot uit mijn luie achterste te komen en het eens te proberen - is het zo verslavend als ze zeggen? Het kan toch niet zo moeilijk zijn om een klein wit balletje rond een veld met bomen en bunkers te slaan!

Dus zonder enig idee wat ik moest doen, ging ik naar de plaatselijke golfbaan. Ik keek een tijdje en besloot dat ik eerst de oefenruimte (driving range) moest gebruiken voordat ik iedereen zou verbazen met mijn natuurlijke vaardigheid op de baan.

Ik vroeg de man in de winkel of ik het eens op de driving range mocht proberen.

"Hoeveel ballen?" vroeg hij

"Eentje maar", antwoordde ik

"100 of 200?" kwam het antwoord

"Oh ik zie het, gewoon 100" zei ik met het gevoel dat ik het snel onder de knie zou krijgen.

Pas toen ik de winkel verliet, besefte ik dat ik iets vergeten was. "Heeft u nog stokken?" vroeg ik.

"Je bedoelt CLUBS"

"Maakt niet uit."

"1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, of 9?"

Ik begon me af te vragen wat de obsessie was om van alles veel te hebben. "Gewoon 1".

Dus ik liep naar buiten met mijn penning, lange club en ging naar de driving range. Ik stopte de penning in de machine en luisterde hoe die allerlei vreemde geluiden maakte. Bang, gurgle, clunk en toen begonnen er 100 ballen uit te schieten.

Pas op dat moment zag mijn havikachtige zicht de manden in de hoek. 100 ballen bleven uit de machine schieten, over mijn voeten en over de vloer.

Een half uur later had ik ze opgeraapt en begaf me naar een afslagplaats. Ik plaatste me tussen twee oudere heren. Ik dacht dat ze niet zo goed konden zijn (Oh wat had ik het mis!!). Ik legde mijn bal op de tee en bereidde me voor om de bal zo hard als ik kon te slaan. Omdat ik al een paar jaar aan bodybuilding doe, dacht ik dat ik iedereen kon overtreffen.

Maar door de hitte, de energie die ik had gestoken in het verzamelen van ballen en de adrenaline - waren mijn handen een beetje zweterig. Ik zwaaide. Ik keek op en zag hoe mijn club nr. 1 75 meter de baan op vloog, als een grote zilveren boemerang. Het was pas nadat ik twintig mensen moest tegenhouden met swingen terwijl ik voor hen uit liep om hem te pakken, dat ik me realiseerde dat golf moeilijker is dan het lijkt.

Een goede golfswing is een combinatie van vele dingen -

- Uitrusting

- Timing

- Afleveren

- Precisie

- Ontspanning

- Greep

- Timing

- Houding en de lijst gaat maar door.

- Als ze samenkomen is het pure vreugde - als er maar één ding uit is - is het frustrerend.

De regel is hetzelfde voor alles - de juiste combinatie, op het juiste moment leidt tot vreugde. Raak het uit sync en het is pijnlijk.

golfshop Bezoek onze Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen