Een snelcursus voor de golfbaan Does & Donts
09 augustus 2021 

Een snelcursus voor de golfbaan Does & Donts

Een snelcursus voor de golfbaan: Does & Donts

Veel mensen hebben het gevoel dat een paar golflessen voldoende zijn en dat ze dan plotseling een expert zijn. Ze zijn Tiger Woods in wording…zo denken ze. Voordat je begint, kijk of je gratis iemand op een golfclub kunt schaduwen. Het schaduwen van iemand met meer ervaring in het spel zal je spel helpen. Net als in elke sport, bijvoorbeeld, voet bal, zou het belachelijk zijn voor een voet bal fan om met een smoking of zijn / haar pyjama naar een spel te gaan.

-Het dragen van onjuiste of ongemakkelijke kleding op de golfbaan. Onbehoorlijke kleding, zoals T-shirts met zinnen of spreuken die niets met golf te maken hebben, zoals: ‘Ik ben al 20 jaar getrouwd met mijn golfbal en verander….HELP!’ mogen niet gedragen worden op de baan. In geval van twijfel…hou het bij effen golfpolo’s met neutrale tinten zoals wit, beige, rood, blauw, zwart paars en grijs.

Een andere grote nee is het dragen van een overhemd met stropdas, pantalon en uw alledaagse kantoorschoenen is niet gepast en moet worden bewaard voor uw volgende bedrijfsvergadering, niet voor een partijtje golf.

-Goede manieren zijn niet alleen voor de eetkamertafel of uw favoriete restaurant. Zorg ervoor dat u voor uw eerste dag op de baan gezond eet. Bewaar de chili hotdogs voor de Super Bowl. Blijf weg van voedsel dat winderigheid en andere kwaaltjes veroorzaakt.

Zorg ervoor dat je geen maaltijden overslaat. Het zou tragisch zijn als u flauwviel en op een brancard naar het ziekenhuis moet worden gebracht.

Golf is een heel rustig en toch intens spel. Laat de volgende dingen thuis: Je radiotoestel uit de jaren ’80. Veel mensen vinden dat er bij elke sport muziek hoort, dus ook bij het golfen. Bewaar de muziekboxen voor uw volgende familiereünie.

-Als u een dierenliefhebber bent, laat uw huisdieren dan thuis. Huisdieren zijn niet toegestaan op de golfbaan…het is niet leuk.

-Geschreeuw en onaangenaam gepraat is niet toegestaan. Laat het praten voor na het spel. Fluiten en zingen zijn een zeer slechte etiquette.

-De ultieme donts is vergeten je gsm op trillen te zetten. De belangrijkste dont is het beantwoorden en onnodig bellen terwijl je tegenstander aan het putten is.

-Oefening baart kunst, vooral tijdens een golfwedstrijd. Doe niet alsof je alles weet over golf. Als je dat doet, moet je dat kunnen bewijzen door een goed spel te spelen.

golfshop Naar de Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen