Een golfcoach is belangrijk

Een golfcoach is belangrijk als je je spel wilt verbeteren

Waarom zou iemand een golftrainer nodig hebben als de meeste beroemde golfers van weleer hun spel zo’n beetje op eigen kracht ontwikkelden? En bovendien, zou een golf coach niet al het plezier van het spel wegnemen en het geheel te serieus maken om het nog een vrijetijdsbesteding te noemen?

Dit zijn enkele van de vele zorgen die amateurgolfers hebben wanneer hen het idee van een golfcoach wordt geopperd. Echte zorgen, maar meestal achterhaald omdat het moderne spel veel veranderd is en blijft veranderen.

Een van de meest opvallende veranderingen in het spel is de brede acceptatie van golfcoaches, oefeningen en spierversterkende programma’s in een sport die generaties lang werd gezien als een vrijetijdssport zonder ruimte voor enige vorm van lichaamsbeweging of spierversterkende programma’s.

Is uw golfspel de laatste tijd een beetje te frustrerend geworden? Lijdt u veel meer vernederende nederlagen dan gewoonlijk?

Dan is er de toenemende mogelijkheid dat u speelt tegen mensen die aan oefenprogramma’s deelnemen en een persoonlijke golfcoach hebben die hen heeft geholpen aan verbeteringen in hun spel te werken.

Hoe kunt u ooit concurreren met een golfer die zo’n groot voordeel op u heeft? Hoe kunt u ooit hopen van uw golfspel te kunnen genieten zoals u dat deed in de tijd toen een golfcoach nog een vreemde en ongewone uitdrukking in het spel was?

Het grootste voordeel van een golf coach is waarschijnlijk dat hij specifiek kan werken aan uw zwakke punten met behulp van golf specifieke oefenprogramma’s om de spieren te versterken die voor u van cruciaal belang zijn om een goede ronde golf te spelen.

Een golf coach zal u ook helpen om een aantal van de meest voorkomende maar pijnlijke en storende blessures van het spel, zoals de golferselleboog, te voorkomen. Zij zullen u helpen deze te voorkomen door u een goede warming-up te laten doen voor een rondje golf en door stretchoefeningen te doen die u zullen helpen om in topconditie te komen voor uw spel.

Wat meer is, is dat er geen leeftijdsgrens in de golfers is voor een golf coach om hen te helpen met hun fysicals. Zelfs senioren zijn in staat om met succes de oefenprogramma’s in hun spel te implementeren. In feite zijn sommigen in staat geweest om zich te ontdoen van zeurende rugblessures of ander kwaaltjes.

Overweeg serieus om een golf coach in te schakelen.

golfshop Naar onze Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen