Een Golf Driver Tip Om Te Onthouden
28 juni 2021 

Een Golf Driver Tip Om Te Onthouden

Een Golf Driver Tip Om Te Onthouden

Elke golfer wil de beste golf driver tip weten. Ik haat het om u teleur te stellen, maar er zijn veel goede golf driver tips die de sleutel kunnen zijn tot het ontsluiten van monster drives voor u. Elke maand staan er tientallen tips in de golftijdschriften, maar geen van allen pakken ze aan bij de kern van het probleem.

Als ik de kans zou krijgen om een golf driver tip te schrijven voor een tijdschrift, zou ik iets zeggen dat tegen de norm ingaat. Iets wat leraren niet zouden willen horen. Wil je weten wat het is? Het is geen snelle oplossing, want die werken nooit op lange termijn. Het “enige” dat op lange termijn werkt, is werken aan jezelf.

Je lichaam heeft een huidig niveau van fysieke bekwaamheid. Het maakt me niet uit hoeveel ballen je op de drivingrange slaat, hoeveel lessen je volgt en met welke driver je slaat. Om de bal verder te slaan moet je je clubhoofdsnelheid verhogen. Punt uit. Dus meer ballen slaan of meer lessen nemen zal dit niet verbeteren.

Het enige dat de clubhoofdsnelheid kan verbeteren is het versterken van je core rotationele kracht en flexibiliteit. Je core is de motor van je swing. Een zwakke of inflexibele core zal je niet de resultaten geven waar je naar op zoek bent.

De golfswing is een draai terug en een draai door. Dit is zo simpel als je het kunt lezen? Als dat waar is, waarom zou je dan niet het vermogen van je lichaam om sneller en krachtiger te draaien verbeteren? Dit is het ticket naar langere afstanden!

Er zijn veel eenvoudige, maar effectieve kernrotatie-oefeningen die je thuis of zelfs op kantoor kunt doen om je clubhoofdsnelheid en vliegafstand aanzienlijk te verbeteren.

Wil je een makkelijke die je gewoon op je stoel kunt doen?

Kruis je armen voor je borst. Ga rechtop zitten. Met een vaste hoofdpositie, draai langzaam naar rechts en naar links. Kijk hoe ver je kunt gaan. Doe dit zonder te stoppen. Als je voelt dat je core losser wordt, begin je sneller en sneller te draaien. Doe dit 20 of 30 keer, als je erover nadenkt en ik garandeer je dat je het zult voelen.

Omdat tijd zo’n kostbaar goed is, moet je creatief worden. Ik heb een heel deel van mijn handboek samengesteld met eenvoudige strekkingen en oefeningen die je gewoon op je stoel in je kantoor kunt doen. Handiger dan dat kan niet.

Ik hoop dat ik je niet teleurgesteld heb met deze golf driver tip.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen