Een goede golfswing is noodzakelijk
26 oktober 2021 

Een goede golfswing is noodzakelijk

Een goede golfswing is noodzakelijk..

.voor elke golfer, met de juiste aanpak.  Het maakt niet uit leeftijd of vaardigheid.  Het is een realiteit...en kan heel snel gebeuren!

Om een betere golfswing te bereiken, moet een golfer zich realiseren hoe fysiek veeleisend het is voor het menselijk lichaam.  U zwaait een voorwerp (golfclub) met een snelheid tot 100 mph.  Dit zet een enorme hoeveelheid druk op de gewrichten, pezen, ligamenten en spieren.

Als deze lichaamsweefsels zwak, strak of broos zijn, zullen ze scheuren en u voor onbepaalde tijd van het golfen afhouden.  Als dat niet gebeurt, zullen uw prestaties de prijs betalen.  Het resultaat is hoe dan ook niet wat je wilt... maar zal gebeuren zonder de nadruk op het versterken van deze spieren.

Samen met versterking komt stretching.  Het rekken van spieren om een betere golfswing te bereiken is gebruikelijk bij de meeste golfers.  Hoewel het gebruikelijk is, rekken de meeste golfers niet.  Waarom niet?  Omdat het wordt gezien als 'werk'.  Maar als het gezien zou worden als een vorm van golfverbetering zou het een ander verhaal zijn.

Swing mechanics kunnen niet verbeterd worden als je golf specifieke kracht en flexibiliteit negeert.  Het is een onmogelijkheid, tenzij je dit gebrek aan mogelijkheden in je golf swing compenseert.  Lesgevende professionals beginnen zich nu te realiseren dat er een duidelijk verband is tussen golf swing mechanica en fitness.

Maar dat is waar de GROTE kloof zit.  Tussen instructie en fysieke fitheid.  Dit is de ultieme combinatie voor totale golfprestaties en ik predik het nu al enkele jaren.  Wanneer je fysieke mogelijkheden verbeterd zijn, wordt je golf swing mechaniek veel makkelijker te bereiken.

De volgende keer dat u uw teaching pro bezoekt, om een betere golfswing te bereiken, zult u in staat zijn om te doen wat hij/zij wil en het gewenste resultaat zal worden bereikt.  Dit resultaat is onvermijdelijk wanneer u uw lichaam beter laat bewegen.  Uw golf swing mechanica valt op zijn plaats.

Het zal slechts een kwestie van tijd zijn wanneer alle golfers hun golfverbetering op deze manier zullen benaderen.  Het is de enige manier die garant zal staan voor blijvende resultaten en uiteindelijk een betere golfswing.

golfshop Bezoek onze Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen