De Lob Shot bij golf

De Lob Shot bij golf

De lob shot in golf is een van de coolste shots om naar te kijken.

We hebben allemaal wel eens een goed lob shot gezien waarbij de golfbal snel en hoog de lucht in schiet en vervolgens heel zacht op de green landt… als een vlinder met zere voeten!

Het probleem is dat dit voor ons, sterfelijke golfers, ook een van de moeilijkste shots is om uit te voeren. Maar geen nood… hier zijn een paar tips over hoe je de lob shot moet spelen.

Ten eerste… wil je je grip verzwakken door je grip op de club een klein beetje tegen de klok in te draaien (je linkerduim wijst iets meer tegen de klok in direct naar beneden op de shaft). Een zwakkere grip zal de neiging hebben om het clubhoofd open te houden, waardoor de club gemakkelijker onder de bal kan ‘glijden’.

Het slagvlak van de club zal open zijn als hij de bal raakt.

Met je stand open, plaats je de bal net aan de binnenkant van je linker hiel.

Als je je swing begint, zet je je polsen vroeg. Ik bedoel niet dat je de club gewoon met je handen oppakt… helemaal niet. We willen eigenlijk een volledige swing met een vroege polszetting. Met andere woorden, je wilt de shaft van de club verticaal/ loodrecht op de grond krijgen als je handen halverwege zijn.

Nu het moeilijkste gedeelte… het mentale gedeelte. Maak een volledige swing.

Het moeilijke deel hier is om je geest ervan te overtuigen dat je een volledige swing moet maken, ook al is de afstand die je de bal wilt laten afleggen minimaal.

De meeste van ons hebben hier moeite mee. Dit is het deel waar je iemand tegen je hoort zeggen dat je toegewijd moet blijven aan de slag.

Een moeilijke verplichting om zeker te zijn… maar je moet.

Het is de toewijding aan de volledige swing die meestal misgaat bij de gemiddelde golfer. Op het laatste moment sluipt de twijfel binnen en de swing vertraagt plotseling. Als dit gebeurt zijn alle kansen verkeken en dus ook de kansen om een goede golfslag te maken.

Net als elk ander onderdeel van de golfswing of het golfspel, vergt het lob shot gewoon oefening. Oefening leidt niet alleen tot een betere uitvoering, maar ook tot meer zelfvertrouwen. En een groot deel van het uitvoeren van de lob shot in golf komt echt neer op je vertrouwen in jezelf en je golf swing.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen