Beste training tips voor golfers
29 september 2021 

Beste training tips voor golfers

Beste training tips voor golfers

Als je begint te golfen na het leiden van een hoofdzakelijk sedentaire levensstijl dan zul je merken dat het nogal moeilijk voor je zal zijn om gewoon uit te lopen en een hele 18 holes ronde golf te spelen.  Echter, als je al een tijdje speelt ben je waarschijnlijk in veel betere fysieke vorm, maar over het algemeen zal je golfspel sterk bepaald worden door je niveau van fysieke fitheid.  Als je fysiek in goede vorm bent, in termen van flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen zul je in staat zijn om een veel beter spel te spelen dan iemand die in mindere fysieke vorm is.


Je moet je flexibiliteit verbeteren op hetzelfde moment dat je aan kracht werkt om de best mogelijke algemene fysieke conditie te hebben om te kunnen spelen.  Dit betekent dat je wilt werken aan de opbouw van magere spieren, in plaats van omvangrijke spieren.  Het belangrijkste verschil is de mate van flexibiliteit die de spieren bieden.  Volumineuze spieren zijn meestal sterker, maar tegelijkertijd zijn ze niet zo flexibel, wat je vermogen om op de juiste manier te draaien terwijl je met de clubs zwaait aanzienlijk zal beperken.  Het opbouwen van magere spieren is echter niet onmogelijk, maar vergt wel een bewuste inspanning. 


De meerderheid van de mensen die aan spierkracht werken, hebben de neiging om automatisch spiermassa op te bouwen.  Dit komt meestal omdat ze grote hoeveelheden gewichten heffen.  Om magere spieren op te bouwen moet je eerder werken aan het opbouwen van herhalingen van gewichten met een lager gewicht.  Dit zal u toelaten om uw spierkracht te verbeteren, terwijl u kunt werken aan het opbouwen van de slanke en slanke spieren die beter zijn voor uw algehele golfspel.  Weersta de drang om gewichten te heffen die zwaarder zijn dan 5 kg, omdat dit zal resulteren in omvangrijke spieren in plaats van slanke spieren.


U moet er ook voor zorgen dat uw lichaam zo soepel mogelijk blijft.  Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u zowel voor als na het golfen stretcht om ervoor te zorgen dat u uw lichaam goed verzorgt.  Als u niet stretcht dan kan het zijn dat u na een wedstrijd veel pijn heeft en spijt krijgt van het spelen.  Gewoon 5 minuten rekken voor en na een rondje golf zorgt ervoor dat u kunt blijven spelen zonder problemen en zonder het gevoel dat u meer tijd kwijt bent aan rekken dan aan golfen.


Als u golf speelt, is het heel belangrijk om te onthouden dat u zich vaak in de zeer hete zon bevindt.  Om deze reden moet u er altijd voor zorgen dat u wat water meeneemt om ervoor te zorgen dat u goed gehydrateerd blijft tijdens het spel.  Als je oververhit of uitgedroogd raakt, zal dat je spel belemmeren en je problemen geven om het nodige uithoudingsvermogen te hebben om te spelen.  Drink altijd voldoende water om ervoor te zorgen dat je in staat bent om door te spelen.  Dit is belangrijk, ongeacht wat voor soort oefening je doet, om ervoor te zorgen dat je zo gezond mogelijk bent. 


Uw laatste belangrijke tip is ervoor te zorgen dat u zo veel mogelijk wandelt.  Golf mag dan wel een traag bewegende sport zijn, maar er wordt meestal veel gewandeld. U moet grote afstanden kunnen lopen zonder dat u buiten adem raakt of last krijgt van uw rug of benen.  Deze problemen kunnen de tijd dat u kunt spelen aanzienlijk verkorten en er mogelijk toe leiden dat u midden in een baan moet stoppen met spelen.  Dit is nooit iets dat plezierig is, dus ervoor zorgen dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt is essentieel.  Als je problemen hebt met het vinden van een plek om te lopen dan kan je overwegen te kijken naar een loopband.


Een beetje zorgvuldige planning en een klein beetje zorgvuldig geplande en uitgevoerde oefening kan u helpen uw golfspel drastisch te verbeteren.  Als je golf wilt spelen als meer dan alleen maar wat klooien op een green, zul je je fysieke fitheid moeten verbeteren en je zult versteld staan van de voordelen die dat oplevert voor je gezondheid en je algehele golfswing.

golfshop Bezoek onze Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen