Ben Je Klaar Voor High Tech Golf
19 mei 2022 

Ben Je Klaar Voor High Tech Golf

Ben Je Klaar Voor High Tech Golf

Het was slechts een kwestie van tijd voordat golf en technologie zouden samensmelten, en die tijd is nu. Van computer gadgets tot software, je zult merken dat er een aantal zeer interessante technologische ontwikkelingen zijn gericht op golfers.


Het bijhouden van de score is een plaats waar software echt van pas is gekomen. De score bijhouden van een enkel partijtje golf is niet zo moeilijk, maar het bijhouden van een reeks partijtjes en het bepalen van een handicap voor toernooien is van oudsher een serieuze zaak. Er bestaan verschillende soorten software voor het bijhouden van de scores van golfspelers en sommige worden zelfs door bepaalde toernooileiders erkend om te bepalen of men in aanmerking komt om te spelen. 


Tot de mogelijkheden behoren online sites die zeer eenvoudig te gebruiken zijn. De golfer voert zijn of haar informatie online in en het programma doet alle berekeningen. Sommige golforganisaties bieden het gebruik van dit soort programma's aan als een voordeel bij het lidmaatschap.


Het evalueren van de swing van een speler is altijd al de vloek geweest van golfprofessionals en -instructeurs. Waar gaat de speler precies in de fout? En hoe kan dat worden gecorrigeerd? Er zijn een paar grote programma's voor swinganalyse beschikbaar. Gewoonlijk wordt een film gemaakt van de golfer terwijl hij een typische swing uitvoert. Vervolgens legt de computersoftware een beeld van een perfecte swing over het beeld heen, waardoor de golfer en de instructeur een frame-voor-frame analyse krijgen. Niet alleen wordt de golfswing vertraagd voor een kritische blik, maar het is ook gemakkelijk om eventuele problemen aan te wijzen.


Oefenen is een ander gebied dat door technologie is verbeterd. Wie zijn golfspel wil oefenen, heeft vaak zeer beperkte opties. Ze kunnen naar een driving range of golfbaan gaan om echt te oefenen, of ze kunnen putten oefenen in een beperkte ruimte. Maar de golfer die in een drukke buurt woont, kan nu een van de vele golfhulpmiddelen gebruiken om zijn slagen in de achtertuin te oefenen. 


In dit geval hoeft het antwoord niet hightech te zijn, hoewel er een aantal zeer goede technische opties zijn. Sommige golfers gebruiken een net om de bal een paar meter voorbij de swing te vangen, hoewel dit de voordelen van het oefenen op zijn minst enigszins beperkt, omdat de golfer op geen enkele manier kan zien of het een uitstekend schot zou zijn geweest. Met sommige van de high-tech golfhulpmiddelen kunt u zien hoe ver de bal zou hebben afgelegd en welke weg hij precies zou hebben afgelegd. 


Er zal waarschijnlijk nooit een tijd komen dat gecomputeriseerde golf de plaats inneemt van 18 holes op uw favoriete golfbaan, maar er is geen twijfel dat technologie vandaag de dag een belangrijke rol speelt in golf.

Klik verder

golfshop Bezoek de Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen