Basisregels van Golf

Basisregels van Golf

Golf wordt gespeeld door met een club een bal te slaan op een terrein dat "teeing ground" wordt genoemd. Zodra de bal is geraakt, reist het meestal fairways over en op een volgende voorbereide gebied. Een hole kan worden gevonden in dit gebied dat een "putting green" wordt genoemd.


Het doel van het golfspel is dat men in staat moet zijn een hole te voltooien door middel van het slaan van een bal vanaf een teeing ground en deze in zo min mogelijk slagen in de hole van de putting green te holen. Wat gewoonlijk een golfronde wordt genoemd, bestaat meestal uit 18 holes die moeten worden gespeeld.


In golf zijn er in principe twee soorten spel om uit te kiezen. De winnaar in één soort spel wordt bepaald door de holes die verloren en gewonnen worden, dit wordt een match play genoemd.

De andere spelvorm wordt bepaald door het aantal slagen dat men nodig heeft gehad om een ronde te voltooien. Dit wordt een stroke play genoemd.


Bij het spelen van golf zijn er in principe twee relevante basisregels om te onthouden: als je de bal vindt, ga je hem spelen. Zoals de bal ligt, en moet hij ook als zodanig worden gespeeld.


Als u het moeilijk vindt om de bovenstaande regel te volgen, doe dan in ieder geval uw best om te doen wat fair is. Hoe weet u wat eerlijk is? Hieronder staan de samengevatte regels om u een goed idee te geven van hoe u een goed en rechtvaardig spel golf speelt.


Basisregels van Golf. De Intro: Basis golf beleefdheid


Vermijd bewegen, praten of te dicht bij een golfer staan die op het punt staat een slag te maken.


Speel met een minimum aan oponthoud. Zodra de spelers van de groep waarin u zich bevindt vertrokken zijn, is het net zo goed dat u hetzelfde doet.


Probeer pas te spelen als de vorige groep uitgespeeld is.


Probeer zoveel mogelijk de divots te herstellen. Vergeet ook niet eventuele voetafdrukken in de bunkers glad te strijken.


Het is af te raden uw clubs op de putting green te laten vallen, dus doe het niet!


Basisregels van Golf De spelregels


Alvorens dat belangrijke rondje golf te spelen, moet u eerst de plaatselijke regels lezen die vermeld staan op de scorekaart die u in uw bezit hebt. Vergeet daarna niet een merkteken aan te brengen op de bal die u gaat gebruiken. Sommige golfers gebruiken hetzelfde type en merk golfbal, als in het geval uw bal wordt geslaan tussen struiken of bos, zult u moeite hebben om te weten welke golfbal van wie is.


Zorg ervoor dat u uw clubs te geteld heeft voordat u gaat spelen. U mag maximaal veertien clubs hebben.


Wanneer u met het eigenlijke spel begint, is het het beste dat u afslaat voor de tee markers.

Wanneer u een beetje uit of buiten dit gebied afslaat en u speelt een match play, kan het zijn dat uw tegenstander u moet vragen om de slag die u zojuist heeft gedaan te herhalen. Het voordeel is dat wanneer je dit doet in een match play, je geen straf oploopt.


Echter, als u in een strokeplay speelt, dan krijgt u een straf van twee slagen. U bent dus verplicht om in het juiste gebied te spelen.

Als u aan het spelen bent en uw bal ligt toevallig in een bunker of een waterhindernis, dan mag u op geen enkele manier de grond van de bunker of het water aanraken voordat u uw downswing doet.


De bal moet zoveel mogelijk fair geslagen worden en mag niet worden gelepeld of geduwd.

Het is toegestaan om de bal die u gebruikt te markeren. Je zou je bal kunnen optillen, schoonmaken en op de exacte plaats leggen waar hij lag.


Wanneer je een bal laat vallen, is het het beste dat je rechtop staat en dan de bal ter lengte van je schouder vasthoudt, en dan mag je hem laten vallen. Als de bal bij het droppen uw partner, uzelf of uw caddie raakt, dan moet de bal opnieuw gedropt worden zonder straf.


Het is ook toegestaan om uw bal te liften als u daarmee een andere speler kunt helpen. U mag ook een andere bal liften, zolang die bal uw spel hindert of een andere speler hindert.

golfshop Bezoek onze Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen