Basis Golf voor starters

Basis Golf voor starters

Een goede basis als je hebt besloten om golf als hobby op te pakken zul je beloond worden met de voordelen van frisse lucht, lichaamsbeweging, en de toevoeging van vele nieuwe vrienden en kennissen. Zoals elk project dat u in het leven aanpakt zullen uw houding en verwachtingen bepalend zijn voor uw plezier in het spel.

Maak de balans op van uw persoonlijke eigenschappen. Bent u overdreven competitief? Zo ja, onthoud dan dat de weg naar een lage handicap bezaaid is met slechte slagen, bunkers, waterhindernissen en driecijferige scores op uw ronde. U zult veel tijd investeren in de praktijk. Verwelkom elke hook, slice en 3 putt als een leermoment. Zelfs Tiger Woods heeft een coach nodig om hem te helpen met zijn spel.

Als u graag nieuwe mensen ontmoet, biedt golf u mogelijkheden voor sociale interactie. U leert nieuwe mensen kennen in een omgeving waarin u beiden een grote interesse heeft. Dit zorgt voor gemakkelijke gesprekken en meer mogelijkheden om uw spel te verbeteren. De meeste clubs bieden alleenstaande spelers de mogelijkheid om samen een ronde te spelen, als u liever alleen speelt, vermeldt u dit gewoon aan de pro van de club wanneer u uw tee time regelt.

Hoeveel golfuitrusting heb je eigenlijk nodig? Golf kan een erg duur spel zijn, maar er zijn betaalbare opties. Een set clubs van een topmerk kan je enkele duizenden euro’s kosten, maar een goede gebruikte set kost je een paar honderd euro. Voordat je clubs koopt, is het een goed idee om golfwinkels en club pro shops te bezoeken. Je kunt verschillende soorten clubs uitproberen, bepalen welke clublengte het beste voor je is, de verschillende soorten grips leren kennen en het verschil leren tussen grafieten en stalen shafts. U kunt leren over het type golfbal dat het beste bij u als beginner past. Het hebben van een golfbal met de juiste compressie zal u helpen het meeste uit uw spel te halen.

Als u de bewegingsvoordelen van golf wilt vergroten kunt u ervoor kiezen om de 18 holes te lopen. Bij het kiezen van een golftas zult u eerst moeten beslissen of u gaat lopen of rijden, uw keuze hier zal een draagtas of karren tas zijn. Golftassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen dus kies er een die geschikt is voor het klimaat waarin u het grootste deel van uw golf zult spelen. Golfschoenen zijn belangrijk, zorg ervoor dat ze comfortabel en waterdicht zijn. Een regenpak is ook een goede aanvulling op uw golftas.

Moet u lessen nemen van een golf professional? Uw budget is de beslissende factor hier. Golflessen zijn duur, maar als het binnen uw budget valt kan het de moeite waard zijn. U zult merken dat lessen het niveau van uw spel snel zullen verhogen. Een meer betaalbare manier om lessen te nemen is de aankoop van een van de vele trainingsprogramma’s beschikbaar op video en dvd. Veel doorgewinterde golfers gebruiken deze programma’s om het niveau van hun spel te verhogen en nieuwe golfers kunnen in hun eigen tempo leren.

Het bovenstaande zijn slechts de basisprincipes om met het spel te beginnen. Voordat u een club optilt, moet u de juiste mentale houding ontwikkelen. Blijf positief, maak je geest rustig en stel je je shot voor voordat je de bal slaat. Een goede mentale instelling is het halve werk op weg naar een lage handicap. Bovenal, geniet!

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen