Balans en je golfspel

Balans en je golfspel

Golfprofessionals hebben allemaal verschillende meningen over het verbeteren van je golfspel, maar de meesten zijn het over één ding eens. Tenzij je je balans houdt gedurende de hele swing, kun je simpelweg geen goede slag hebben. Je balans houden zou makkelijk moeten zijn toch? Als je zo gespannen bent dat je je club verplettert, je hele lichaam aanspant en probeert de bal te hard te raken, is het bijna onmogelijk.

Als beginnend golfspeler krijg je vaak te horen dat je de bal niet te hard moet slaan. Geconcentreerd blijven en de bal met het midden van de club raken, geeft je een langere slag dan een swing die niet in het midden van de club raakt, hoe hard ook. Als je je balans vindt, kun je de bal op de juiste manier raken.

Door je hoofd stil te houden, kun je je concentreren op de bal. Met je ogen op de bal, creëer je een basis om je in balans te houden. Het is noodzakelijk dat je je hoofd perfect stil houdt en ervoor zorgt dat het niet beweegt tijdens je swing. Bewegingen of afleidingen die je balans verstoren betekenen dat je je focus op de bal verliest.

Je lichaam ontspannen houden is de sleutel. Door je spieren en lichaam te ontspannen voorkom je dat je hoofd beweegt tijdens de swing.

Gebruik een spiegel om naar jezelf te kijken. Zo zie je snel in dat je je moet ontspannen om je hoofd stil te houden terwijl je swingt. Aangezien uw lichaamsbouw en bewegingen niet dezelfde zijn als de mijne, zult u sommige details zelf moeten uitwerken. Werk het meest aan het vasthouden van je hoofd in dezelfde positie van begin tot eind tijdens je swing. Door dit te doen kun je je concentreren op de bal en zal je je handen op het juiste moment draaien.

Als je het volledig stil houden van je hoofd onder de knie hebt, zal je verschillende problemen helemaal zien verdwijnen. Uiteindelijk zal je je club elke keer correct vastpakken, je evenwicht bewaren en je hoofd stilhouden, zonder zelfs maar na te denken.

Een correct gevormde follow through zal ook betekenen dat je je evenwicht kunt bewaren.

Door je te concentreren op je balans en je hoofd stil te houden, voorkom je dat je te hard zwaait of je club wegtrekt. De hoeveelheid kracht die je in je swing stopt zal precies goed zijn, en je zult ontspannen blijven en succesvol eindigen met een soepele swing.

Genieten van een geweldig spel golf vereist dat u uw evenwicht bewaart. Dit is geen snelle oplossing, het zal tijd kosten, maar je zou snel verbetering moeten zien, maar wees geduldig. Concentreer je op het behouden van je balans en je hoofd in één positie, en binnen de kortste keren zal je zo’n verbetering zien dat je vrienden naar je geheimen zullen vragen.

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen