7 Tips om je golf spel te verbeteren
26 juli 2021 

7 Tips om je golf spel te verbeteren

7 Tips om je golf spel te verbeteren

Als je begint met golfen leer je het snelst. Als je vandaag de dag slechte golfgewoontes hebt, heb je ze waarschijnlijk geleerd toen je voor het eerst ging golfen. Maar het goede nieuws is dat iedereen slechte gewoonten kan doorbreken en goede gewoonten kan aanleren. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen naar beter golfen.

1. Uw doel is van vitaal belang. Als u de bal niet in de juiste richting kunt sturen, zult u hem nooit in een van de holes krijgen. Het slagvlak is het enige dat de bal voortstuwt, dus lijn het slagvlak eerst uit met het doel, neem dan je houding aan met je schouders parallel aan de doellijn.

2. Richt altijd weg van potentiële problemen. Sla de bal aan de kant waar het probleem is. Dit zal helpen om de bal in het spel te houden en straffen te voorkomen.

3. Een slechte polsactie staat in 90 procent van de gevallen gelijk aan een slecht schot. Houd de linkerpols vlak ten opzichte van de achterkant van de linker onderarm en de achterkant van de linkerhand, en zwaai de club niet verder terug dan de schouderslag.

4. Lees de green goed. Een golfbal zal over het algemeen wegrollen van een heuvel en in de richting van een waterbron. Houd hier dus rekening mee en pas aan indien nodig.

5. De korrel van de green is ook belangrijk omdat het de rol beïnvloedt. Glanzend gras toont de nerf die van je wegloopt, en dof gras toont de nerf die naar je toe loopt. Putts met de nerf mee gaan sneller en verder. Putts die tegen de draad in gaan, gaan langzamer en minder ver.

6. Je schouders moeten je swing volgen. Ze moeten passief zijn en niet leiden. Vergeet niet dat je schouderbeweging de richting bepaalt waarin je club, en dus de bal, zal gaan.

7. Plaats de golfbal op de grond en neem uw houding zodanig dat de schaduw van uw hoofd de bal bedekt. Maak uw swing terwijl u uw ogen op de schaduw gericht houdt. Als de schaduw van de bal af beweegt, bent u het juiste swingcentrum kwijt. Als u de schaduw op de bal houdt, ook al beweegt hij een beetje, dan heeft u de juiste swingpositie behouden.

golfshop Bezoek de Golfshop

Over de schrijver
Als golffreak geniet ik elke dag van golf.
Reactie plaatsen